Skip to content

Чехія готова надати патронат Дніпру та області у відбудові після атак рф

8 лютого міський голова Дніпра Борис Філатов поспілкувався з Генеральним директором Європейської секції МЗС Чехії та делегацією республіки. Через повітряну тривогу зустріч провели в укритті.

«Ми вдячні чеському народу за підтримку та бажання допомогти. Дніпро готовий до відкритої та прозорої співпраці з міжнародними партнерами», — сказав Борис Філатов.

Так, за словами Генерального директора Європейської секції МЗС Ярослава Курфюрста, Чеська Республіка має намір надавати секторальну допомогу Дніпру та області у відновленні після атак російських терористів. Йдеться про гуманітарну підтримку та розвиток і реалізацію конкретних проєктів будівництва. Для цього залучатимуть, зокрема, чеських архітекторів та урбаністів. Йшлося також про перспективу передання Дніпру пасажирського транспорту.

«Ми розуміємо ситуацію. Чехія допомагає переселенцям з України, які нині у нас. І наша країна пам’ятає та добре розуміє, що таке російські «асвабадітелі»», — сказав директор Департаменту розвитку співпраці та гуманітарної допомоги Петр Гандалович.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: