Skip to content

Вибивали гроші за вирішення неіснуючих конфліктів: у Дніпрі затримали банду відморозків

Новини Дніпра: Затримали банду - Наше Місто

У результаті спецоперації у Дніпрі нейтралізовано кримінальне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати в страху місцевих жителів. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації з громадянами, а потім «вибивали» з них гроші за «вирішення спору», повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на управління СБУ в Дніпропетровській області.

У разі відмови відморозки застосовували психологічний тиск, насилля та погрожували фізичною розправою, у тому числі близьким родичам потерпілих.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисниками 8 тис дол з місцевого жителя.

У ході слідчо-оперативних дій правоохоронці затримали трьох представників так званого «силового блоку» угруповання під час передачі їм частини грошей від потерпілого.

Новини Дніпра: Затримали банду - Наше Місто

За даними слідства, всі вони раніше неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів. Під час обшуків за місцем перебування фігурантів виявлено зброю та гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі трьом затриманим повідомлено про підозру ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: