Skip to content

У Дніпрі в будинках ОСББ/ЖБК, де не відключали світло, встановлюють систему дистанційного знеструмлення

У Дніпрі в будинках ОСББ/ЖБК, де не відключали світло, встановлюють систему дистанційного знеструмлення

У Дніпрі вперше в Україні почали впроваджувати пілотний проєкт щодо дистанційного знеструмлення будинків. Йдеться про ті будинки ОСББ/ЖБК, де ніколи не вимикають світло, оскільки вони під’єднані до тієї мережі, від якої живляться різні об’єкти критичної інфраструктури (лікарня, котельня, теплопункт, насосна станція тощо), повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

 У Дніпрі в будинках ОСББ/ЖБК, де не відключали світло, встановлюють систему дистанційного знеструмлення

«Порадилися з головами правління і запропонували вихід. Аби уникнути можливих перевантажень на лінії чи аварійних ситуацій, голови правління зголосилися самостійно обмежувати електроспоживання за графіком у своїх будинках. Для цього міська влада розробила пілотний проєкт — механізм, який дозволяє дистанційно через застосунок у телефоні визначати час вимкнення того чи іншого будинку під час стрибків напруги, аварійних ситуацій тощо. Голови правління, які знають, що в їхньому будинку не вимикають світло, можуть теж звернутися до нашого департаменту. Проведемо відповідне обстеження і встановимо дистанційну систему управління електропостачанням у будинку. Встановлюється спеціальний контактор і до нього під’єднуються різні модулі управління», — розповів начальник відділу організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець.

Він також додав: «На сьогодні встановити згадану систему зголосилися кілька десятків будинків ОСББ/ЖБК. Це свідчить про свідоме ставлення до електроспоживання. В усякому разі, якщо такі будинки, які підключені до такої ж мережі, що й критична інфраструктура, багато споживають електроенергії і йде перенавантаження, рано чи пізно енергопостачальна компанія їх переключить.

Звернутися до департаменту щодо встановлення системи самостійного дистанційного знеструмлення будинку ОСББ/ЖБК можна за адресою: вул. Воскресенська, 21-А , тел.: 063-340-94-77».

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: