Skip to content

Дніпро у трійці лідерів: 72 дніпрянина та ВПО отримали гранти на розвиток власної справи

Дніпро у трійці лідерів: 72 дніпрянина та ВПО отримали гранти на розвиток власної справи

Дніпро потрапив у трійку лідерів як місто, яке подало найбільше заявок на гранти урядової програми єРобота для започаткування бізнесу. Загалом, за пів року існування цієї програми у Дніпрі гранти  отримали 72 дніпрянина та ВПО. Кожен переможець взяв на себе зобов’язання створити від 1 до 25 робочих місць у Дніпрі і справно платити податки не менше 3 років до бюджету міста.

Серед переможців і Тетяна Переверзева. Жінка в квітні мусила покинути рідний Краматорськ через війну. Нове життя вирішила розпочати у Дніпрі та відкрити власний швейний бізнес. Деякий час Тетяна приходила до тями після пережитого і вже влітку розпочала активно працювати: шила одяг на замовлення, зокрема, робила головні убори нашим захисникам. Але найбільше хотіла здійснити головну бізнес-ідею – створити власний бренд жіночого одягу «plus size».

Дніпро у трійці лідерів: 72 дніпрянина та ВПО отримали гранти на розвиток власної справи

«Я дізналась про те, що можна отримати грант за програмою єРобота, тож подала заявку через портал «Дія». Написала бізнес-план і потім ще його тричі переробляла. Тож після цілого ряду напрацювань мені вдалось отримати 250 тис. грн від держави на відкриття власної справи. Вже зареєструвала ФОП, відкрила рахунок у банку і очікую на ці гроші. Планую витратити їх на оренду приміщення та закупівлю обладнання. Також хочу створити два робочих місця та взяти у команду двох швачок», – зазначила володарка гранту від єРобота Тетяна Переверзева.

Переселенець із Курахового, що на Донеччині, Сергій вже не вперше бере участь у різних міжнародних програмах щодо підтримки свого бізнесу. Нещодавно він отримав 800 тис. грн на відкриття швейного виробництва. А тепер хоче подати заявку через єРобота на отримання 250 тис. грн, аби покрити оренду, закупити матеріали для пошиття військової амуніції та створити нові робочі місця для дніпрян та переселенців.

Дніпро у трійці лідерів: 72 дніпрянина та ВПО отримали гранти на розвиток власної справи

«За рахунок міжнародного гранту нам вдалось придбати обладнання та для початку створити 5 робочих місць. Але тепер ми хочемо розвивати цю справу задля допомоги нашій країні, тож подамо на грант від єРобота. Ми вже підприємство зареєстрували у Дніпрі. Тож сподіваємось отримати гроші та створити ще нові робочі місця», – зазначив Олександр.

Ще одна переселенка з Краматорська Олена Кучерук планує подати документи на грант на 8 млн грн для розширення власного бізнесу, а саме промислового швейного підприємства. Жінці теж довелось розпочати друге життя у нашому місті. Тут, у Дніпрі, їй вдалось підшукати приміщення, встановити обладнання. А серед знайомих та через соцмережі знайшла співробітників, у тому числі – переселенців. І так з’явилися замовлення: постільна білизна, флісовий одяг, спальні мішки. Але у її планах – розширити виробництво спальників та туристичних виробів. Якщо жінка зможе отримати грант від держави на суму 8 млн грн, то таким чином у Дніпрі зʼявиться не просто ще 25 робочих місць, а й ціле підприємство легкої промисловості.

Дніпро у трійці лідерів: 72 дніпрянина та ВПО отримали гранти на розвиток власної справи

«Своя справа – це найкраще, що можете трапитися з тобою. Спершу робиш, працюєш, а потім з’являються можливості. Потрібно вкладати сили та ресурси, а потім прийде віддача, до цього треба бути готовим. А ще для успіху дуже важлива кооперація та партнерство», – зазначила Олена Кучерук.

Не тільки як подати заявку на грант, а й з усіх можливих питань, що можуть виникнути при поданні документів та в процесі розвитку власних справ, перенавчанні людей для робочих місць, що створюють отримувачі грантів – в цьому учасникам програми єРобота активно допомагають та консультують представники Інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР. Наразі в Інспекції залучають всі можливі ресурси для створення робочих місць для дніпрян та ВПО. Торік вперше з 2000 року у нашому місті рівень офіційного безробіття знизився майже у два рази.  Тож завдяки грантовій програмі  у місті зʼявляються нові робочі місця та підвищується рівень зайнятості.

Дніпро у трійці лідерів: 72 дніпрянина та ВПО отримали гранти на розвиток власної справи

«З липня 2022 року працює урядова грантова програма єРобота. Головною умовою допомоги від держави є створення нових робочих місць. За допомогою мікрогрантів  ми одночасно підтримуємо бізнес і боремось з безробіттям. За пів року реалізації програми затверджено гранти на суму майже 800 млн грн для 3321 підприємця. За попередніми розрахунками, буде створено 8313 нових робочих місць. Тож ми зацікавлені в тому, щоб попри всі складнощі, у Дніпрі підвищувалася ділова активність. Зі свого боку, в рамках законодавства та наших можливостей фахівці Інспекції готові проконсультувати підприємців, допомогти з пошуком потенційних співробітників, зокрема – розмістити оголошення про вакансії у нашому телеграм-каналі Work_DniproUA. Там їх побачить безліч людей, які шукають роботу. Це зручно і для роботодавців, і для тих, хто в пошуках можливо нової високооплачуваної роботи», – зазначила очільниця Інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.

Подати заявку на грант можна за посиланням: https://erobota.diia.gov.ua/  

Якщо у вас виникли труднощі, питання, або можливо вам потрібна допомога у пошуку робітників, можна звернутись до Інспекції у фейсбуці https://www.fecebook.com/workdniprorada або ж за телефоном (056)720-90-58.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: