Skip to content

Як мама колись готувала: рецепт молочних коржиків з дитинства

Софія Танченко

Новини Дніпра: Рецепт молочних коржиків з дитинства

Мабуть кожен з нас пам’ятає, як у дитинстві мама чи бабуся готували смачнющі та пухкенькі молочні коржики до чаю. Це дуже простий у приготуванні десерт, але і з’їдався він завжди дуже швидко. Тому пропонуємо вам трохи поринути у дитинство, а допоможе у цьому рецепт тих самих коржиків.

Складові:

  • 400 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 80 мл молока незбираного
  • 10 г розпушувача
  • ванілін

Приготування:

Збити розм’якшене вершкове масло з цукром, додати яйце, молоко і розпушувач. (За смаком можна додати ванільний цукор)

Додати муку і швидко замісити м’яке тісто. Розкотити пласт завтовшки 6-7 мм. Формою для кексу видавити коржики.

Сформовані коржики перекласти на лист і випікати в розігрітій до 180 – 200 градусів духовці 15 хвилин. Зверху коржики трохи зарум’яняться, отже, готові. Головне не перетримати, інакше будуть жорсткі.

Смачного!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: