Мабуть кожен з нас пам’ятає, як у дитинстві мама чи бабуся готували смачнющі та пухкенькі молочні коржики до чаю. Це дуже простий у приготуванні десерт, але і з’їдався він завжди дуже швидко. Тому пропонуємо вам трохи поринути у дитинство, а допоможе у цьому рецепт тих самих коржиків.
Складові:
- 400 г борошна
- 200 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 80 мл молока незбираного
- 10 г розпушувача
- ванілін
Приготування:
Збити розм’якшене вершкове масло з цукром, додати яйце, молоко і розпушувач. (За смаком можна додати ванільний цукор)
Додати муку і швидко замісити м’яке тісто. Розкотити пласт завтовшки 6-7 мм. Формою для кексу видавити коржики.
Сформовані коржики перекласти на лист і випікати в розігрітій до 180 – 200 градусів духовці 15 хвилин. Зверху коржики трохи зарум’яняться, отже, готові. Головне не перетримати, інакше будуть жорсткі.
Смачного!