Skip to content

Генератори у Дніпрі: скільки коштує день роботи і обслуговування побутового агрегату

Генератори у Дніпрі: скільки коштує день роботи - Наше Місто

Вартість генераторів у Дніпрі, як і по всій Україні, нестабільна. Це обумовлено багатьма причинами: високий попит та бюрократичні механізми, що впливають на те, з якою швидкістю нову техніку завозять в країну. Наразі ціна на побутовий генератор, який працюватиме на дизельному паливі чи бензині, стартує від 26 тисяч гривень. Вартість залежить переважно від того, скільки електрики він здатен виробляти. Апарата з потужністю до 3 кВт має вистачати на роботу холодильника, котла та насоса для води, тобто для звичайної квартири його цілком достатньо. Генератор потужністю до 5 кВт використовують як приватні домоволодіння, так і торгові заклади, кафе або кав’ярні, які мають продовжувати роботу і в умовах аварійного відключення світла, повідомляє сайт «Наше місто».

 Генератори у Дніпрі: скільки коштує день роботи - Наше Місто

З огляду на те, що електрогенератори представлені у найрізноманітніших комплектаціях, апарат середньої потужності може витрачати до літра палива на годину. Середня ціна за літр дизеля у Дніпрі становить 55 грн.

Отже, вісім годин роботи дизельного генератора коштуватимуть приблизно 440 грн, 95-й бензин зараз коштує в середньому 52 грн за літр, тобто за користування генератором протягом восьмигодинного робочого дня потрібно заплатити 416 грн. Щоб заживити офіс, де працюють кілька десятків людей, потрібно ще більше пального, тому деякі експерти прогнозують нестабільну ситуацію на ринку праці 2023 року. Чимало роботодавців можуть зіткнутися з тим, що не зможуть забезпечувати співробітників умовами для повноцінної роботи. 

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: