Skip to content

Можна побачити в Україні: вперше за 50 тисяч років до Землі наближається зелена комета

Яскрава зелена комета вперше за 50 тисяч років наблизиться до Землі. Наразі вона пролітає через внутрішню частину Сонячної системи. Хвіст комети, який в телескопах мерехтить зеленкуватим відтінком, можна добре розгледіти лише за допомогою оптичних приладів. Про це повідомили у NASA, пише сайт «Наше Місто».

Востаннє комета C/2022 E3 (ZTF) підходила так близько ще в період верхнього палеоліту на Землі. Це означає, що останніми людьми, які могли помітити комету, були ранні гомо сапієнси, які жили під час останнього льодовикового періоду. Так само можна сказати і про останніх неандертальців, оскільки цей вид вимер приблизно через 10 000 років після останнього перигелію C/2022 E3 (ZTF).

День максимального зближення – 1 лютого, коли комета буде приблизно за 42 мільйони кілометрів від Землі. Комету видно в Північній півкулі протягом усієї ночі, тому вам не потрібно вставати дуже рано, щоб помітити її.

Вона знаходиться поруч із сузір’ям Дракона, прямо під лапою Великої Ведмедиці. Протягом наступних кількох днів вона продовжить рух на північний захід, проходячи повз Малу Ведмедицю.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: