Skip to content

Врятував понад 600 військових: у Дніпрі попрощаються з Народним Героєм України Романом Бабичем

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Загинув Роман Бабич

Один із найкращих інструкторів та бойових медиків ЗСУ, Народний герой України Роман Бабич загинув 25 січня у боях з російськими окупантами. Прощання з Героєм відбудеться в Дніпрі. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на знайомих загиблого.

Роман завжди хотів бути лікарем і допомагати людям. Він реалізував цю мрію: спочатку рятуючи життя військових в АТО, потім навчаючи азам першої невідкладної медичної допомоги цивільних. З початком повномасштабного вторгнення Роман відвіз свою сім’ю до відносно безпечного місця та пішов захищати нас і Батьківщину.

Проєкт Ветерани.UA повідомив, що загалом Роман врятував близько 600 українських захисників.

Пресофіцерка 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Ірина Рибакова опублікувала останні світлини Бабича за роботою з пораненими 93 омбр.

“Публікую, мабуть, останні фото Романа Бабича. Принаймні, за роботою. У той день, позавчора, я приїхала до наших медиків, просто привітатися і обійнятися. Привезли поранених, і Роман разом із колегами рятували життя. Я називаю це таїнством порятунку, бо дії наших медиків, а зокрема хірургів, завжди виглядають дивовижно. Дочекавшись, коли Роман закінчить роботу, підійшла до нього в коридорі, бо ми ніколи особливо не спілкувалися. Я колись проходила у нього денний тренінг з такмеду, коли ще була у Карпатській Січі. Роман сказав, що пам‘ятає мене, стежить у соцмережах за сторінками 93-ї і подякував за роботу. А я йому подякувала за його. А вночі він і його три колеги загинули”, – розповіла Рибакова.

Прощання з Романом відбудеться 28 січня о 13:00 (морг 4-ої лікарні).

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: