Skip to content

Корбан: Ідея «російського миру» – це як «арійська раса» нацистів

Сьогодні, коли весь світ вшановує пам’ять жертв Голокосту, ми зіткнулися з таким явищем у 21 столітті. Впродовж багатьох років у росії загострювався шовінізм, ідея «російського миру» – так само, як у фашизмі була ідея чистої арійської раси, розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, повідомляє сайт «Наше Місто».

– Сьогодні День пам’яті жертв Голокосту. Хто б міг подумати ще десять років тому, що одна з країн – ініціаторок цього дня пам’яті в ООН породить новий вид фашизму та новий геноцид. Але зараз світ реагує таки трохи швидше. Вчора Вікторія Нуланд сказала, що механізм трибуналу над росією може бути створений вже до літа, вже йде робота з НУО, які збирають докази злочинів. Чи системно займаються такою роботою в Дніпрі – місцева влада, ті ж НУО? Чи могло б у цьому допомогти «Бюро відплати», ідею якого Ви запропонували після удару рашистів по Перемозі?

– Сьогодні день пам’яті жертв Голокосту, це справді дуже трагічний день. Він був обраний для того, щоб трагедія не була ніколи забута. За статистикою вважається, що німецький фашизм знищив цілеспрямовано близько шести мільйонів євреїв. Причому вони це робили лише з тієї причини, знищували людей через те, що вони були євреями. Іншої причини вони не мали й іншої мотивації. Причому знищували без різниці, якою мовою говорять, жінки, діти, старі – за однією ознакою: єврей – отже, має бути знищений. Так би мовити, остаточне вирішення єврейського питання.

На жаль, зараз через таку кількість років після Другої світової війни ми зіткнулися з неофашизмом, який фактично пропагує і веде російська федерація. По суті, те, що вони творять – це геноцид українського народу. Росія знищує українців лише за те, що вони українці, за їхню самобутність, за їхнє самовизначення, за те, що вони хочуть рухатися туди, куди вони хочуть рухатися, і лише за це. Більше іншої причини немає. Повірте, будь-яка пропаганда, яку говорять російські телеканали – що це Захід, що вони воюють із НАТО, що вони воюють із Америкою – це пропаганда, і не більше. Це звичайна геббельсівщина, яка була присутня і за часів фашистської Німеччини, яка теж дуже сильно розвивала пропаганду і завжди знаходила причини для того, щоб пояснити своєму народу, чому вони це роблять.

Ось так і тут ми зіткнулися саме з тим самим явищем. Тут у двадцять першому столітті ми бачили, як упродовж багатьох років у Росії нагнітав шовінізм, ідея «російського миру» – так само, як у фашизму була ідея «чистої арійської раси», ми це з Вами пам’ятаємо. А тут це просто називається ідея «російського миру», яку вони намагаються нав’язати всім прилеглим країнам, країнам колишнього Радянського Союзу, і найголовніше – Україні, бо без України немає великих перспектив існування всієї Росії.

Тому вони вирішили не просто захопити нашу територію, не просто відкусити частину України. Вони знищують цілеспрямовано український народ, українських людей, причому, зауважте, незалежно від того, якою вони мовою розмовляють. Тому що основні постраждалі міста – це Харків, Маріуполь, Дніпро, Запоріжжя, міста Донецької області та відповідно Луганської – це міста та місця, де люди у побуті переважно використовували російську мову.

Ось і питання, чи захищають вони російськомовне населення, чи вони нищать усіх, хто живе в Україні, хто хоче бути українцем незалежно від того, якою мовою він говорить, як він думає, а головне, що він має можливість бути вільним і самовизначатися.

Ось і є повторення, на жаль, трагічне повторення. Тобто люди в Росії живуть ще у ХХ столітті. І вони хочуть цього панування, вони хочуть розвивати ідею «російського миру», вони хочуть її нав’язувати іншим націям, які не хочуть у це вірити і жити з такими ідеями в сучасному світі, і відповідно вони розв’язали війну і пропаганду з цього приводу.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: