Skip to content

Матеріальна допомога від міста та виплати від ООН постраждалим від ракетного удару 14 січня: де та як отримати

Матеріальна допомога від міста та виплати від ООН постраждалим від ракетного удару 14 січня: де та як отримати

У штабах допомоги, розгорнутих у НВК № 66 (просп. Героїв, 3-А) та адміністрації Соборного району (площа Шевченка, 7), працюють міські спеціалісти, аби допомогти кожному мешканцю, який постраждав 14 січня через ракетний обстріл рф. Серед іншого у штабах можна подати документи на отримання матеріальної допомоги як від міста, так і грошової виплати від ООН.

«Місто виплачує три види матеріальної допомоги: на відшкодування збитків, завданих житлу; на лікування постраждалим; сімʼям загиблих. Наприклад, на сьогодні фахівці управління прийняли 162 пакети документів на отримання матеріальної допомоги на відновлення житла. Люди її отримають після відповідного обстеження, коли буде готовий технічний акт будинку. Окрім того, прийняли 35 заяв із пакетами документів на лікування. Як відомо, міська рада ухвалила виплати до 1 млн грн мешканцям, чиє житло зруйнувала армія рф. Окрім того, наші фахівці допомагають оформити постраждалим будинку № 118 одноразову грошову виплату від продовольчої програми ООН. Йдеться про 6 660 грн на кожного члена сім’ї. Людям необхідно звертатися зі смартфоном, щоб відсканувати QR-код. У кого його немає, то спеціалісти зможуть зробити це через комп’ютер», — розповіла начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ірина Максименко.

Вона також додала: «Для оформлення матеріальної допомоги окрім заяви, необхідно надати паспорт, ідентифікаційний код, документ про право власності на житло. Щоб отримати допомогу від ООН — необхідний паспорт, ідентифікаційний код, документ, який підтверджує реєстрацію, документ про власність на житло чи проживання у будинку. З відновленням втрачених документів допомагають у штабі. Зі свого боку, усіма способами намагаємося допомогти людям одразу. Приймаємо й копії документів, користуємося реєстрами тощо».

Матеріальна допомога від міста та виплати від ООН постраждалим від ракетного удару 14 січня: де та як отримати

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: