Skip to content

В Україні водіїв перевірятимуть на алкоголь по-новому

Ксенія Куземко

Перевірка водіїв на алкогольне сп'яніння

В Україні процедуру перевірки водіїв на алкогольне чи наркотичне сп’яніння змінять. Про це повідомив представник Кабінету міністрів у парламенті Тарас Мельничук, пише «Наше місто».

Тепер для перевірки водіїв на алкогольне чи наркотичне сп’яніння має відбуватися із відеозаписом або у присутності двох свідків. Огляд, як і раніше, проводиться на місці зупинки транспортного засобу.

Відеозапис, на якому відображено процес огляду водія на місці зупинки автомобіля, має бути обов’язково прикріплений до адміністративного протоколу про правопорушення.

Зазначимо, що ці нововведення невеликі, але дуже важливі, оскільки в Україні керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – це одна з найчастіших причин ДТП.

Нагадаємо, що в Україні для водіїв допустима доза алкоголю у крові становить 0,2 проміле. Це близько до нульового вмісту алкоголю у крові.

Раніше ми писали, в Україні згідно з чинним законодавством, навіть якщо споживач не користувався газом протягом року, але підключений до його постачання, він все одно має оплачувати послугу доставлення газу.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: