Торт “Наполеон” – один з найулюбленіших десертів багатьох ще з дитинства. Його приготування займає багато часу, який не завжди можна знайти. Кулінарка Ліля Цвіт поділилась рецептом приготування цього десерту, який займе у вас близько 20 хвилин, пише “Наше місто”.
Інгредієнти на форму 20 см:
- печиво листкове – 500 г
- молоко – 1 л
- яйця – 2 шт.
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 1 пакетик
- крохмаль – 80 г
- масло – 100 г
Приготування
У каструлі з’єднайте яйця, цукор, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль. Перетріть все добре, щоб не було грудочок. Додавайте молоко у два-три етапи, вмішуючи поступово.
Поставте нагріватися на маленькому вогні. Коли маса почне закипати і загусне, вимкніть плиту. Додайте в гарячий крем масло і добре збийте. Поставте крем охолоджуватися.
На дно форми викладіть печиво з листкового тіста. Щедро змастіть теплим кремом. Чергуйте печиво з кремом, доки не використаєте весь крем і печиво. Залиште трохи печива для крихти. Зверху торт посипте крихтою з печива, щоб прикрасити торт.
Відправте торт у холодильник мінімум на дві години, краще – на ніч. Ідеальний десерт готовий!