Skip to content

Головна спортивна арена міста у 30-х роках: історія популярного стадіону “Динамо” у Дніпрі (Фото)

Софія Танченко

Новини Дніпра: Історія стадіону "Динамо" у Дніпрі

Не всім відомо, що окрім стадіонів “Дніпро-Арена” (Металург) та “Метеор”, був у нашому місті не менш популярний стадіон “Динамо”. Зараз на його місці розташований житловий комплекс «Вежі», передає «Наше місто» з посиланням на Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ.

У 1930-ті роки був головною спортивною ареною міста.

За проектом архітектора Швецько-Вінецького у 1933 році було збудовано стадіон «Динамо». Перший великий дніпропетровський стадіон, який містив 10 000 осіб, був побудований в стилі конструктивізм і включав у себе: футбольне поле з трибунами, волейбольний майданчик, тенісні корти, більярдну, спортивні роздягальні, буфет, магазин для вболівальників.

При комплексі стадіону було збудовано й масивну будівлю розкішного на той час ресторану «Динамо». Весь цей спортивний комплекс влаштувався на схилі пагорба між вулицями Дзержинського та Кам’яною.

У першій половині 1930-х років стадіон “Динамо” був головним у Дніпропетровську. Повна назва стадіону – «Динамо» імені В.Р. Менжинського». Під час війни стадіон був сильно зруйнований, а згодом реконструйований. Стадіон «Динамо» вболівальники відвідували і післявоєнний час. Тут проводились матчі на першість міста. .

За генеральним планом будівництва міста (1967–1987) планувалося зробити з «Динамо» головну арену Дніпропетровська. Але у зв’язку з будівництвом 1966 року значно більшого за розмірами стадіону «Метеор», старенький «Динамо» втратив своє значення. Поступово його арена стала занепадати.

У результаті залишки стадіону зруйнували, і на початку 2000-х р. на його території було збудовано містобудівний ансамбль «Крутогірний» із житловим комплексом «Вежі».

Фото з групи Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: