Шоколадний пиріг – десерт, що ідеально підійде для чаювання. Для того, щоб його приготувати смачно, найважливіше – зробити вдале тісто, для якого не завжди потрібні яйця та цукор, пише “Наше місто“.
Інгредієнти на форму 25х35 см
Тісто:
- 3 склянки (600 г) борошна
- 1 склянка (200 г) цукру
- 1 склянка (0,25 л) олії
- 50 г какао
- 1 пачка ванілі
- 2 склянки (0,5 л) води
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. соди
- 2 ст. л. оцту
Для шоколадної глазурі:
- 50 г какао
- 5 ст. л. (100 г) цукру
- 3 ст. л. олії
- 1 склянка (0,25 л) води
Додатково:
- Улюблене варення – 250 мл.
Покрокове приготування
З’єднайте борошно з цукром і ванільним цукром, додайте сіль, соду та какао. Ретельно перемішайте суху суміш.
Окремо з’єднайте воду, олію і оцет.
Поєднайте рідку та суху суміш, добре перемішуючи. Тісто має вийти досить рідким. Залиште його на 10 хвилин.
Вилийте тісто у форму і випікайте при температурі 190 градусів протягом 40-50 хвилин.
Розріжте тісто на три коржі. Намажте їх улюбленим варенням.
Приготуйте глазур: у сотейнику з’єднайте какао, цукор та олію. Замісіть густу масу. Поступово додайте воду, постійно помішуючи. Закип’ятіть і гарячою глазур’ю змастіть торт. Залиште на 2-3 години постояти в холодильнику.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: укрнет