Skip to content

Шоколадний пиріг без яєць та молока: готується елементарно

Ксенія Куземко

Шоколадний пиріг без яєць та молока: готується елементарно

Шоколадний пиріг – десерт, що ідеально підійде для чаювання. Для того, щоб його приготувати смачно, найважливіше – зробити вдале тісто, для якого не завжди потрібні яйця та цукор, пише “Наше місто“.

Інгредієнти на форму 25х35 см

Тісто:

  • 3 склянки (600 г) борошна
  • 1 склянка (200 г) цукру
  • 1 склянка (0,25 л) олії
  • 50 г какао
  • 1 пачка ванілі
  • 2 склянки (0,5 л) води
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. соди
  • 2 ст. л. оцту

Для шоколадної глазурі:

  • 50 г какао
  • 5 ст. л. (100 г) цукру
  • 3 ст. л. олії
  • 1 склянка (0,25 л) води

Додатково:

  • Улюблене варення – 250 мл.

Покрокове приготування

Шоколадний пиріг без яєць та молока: готується елементарно

З’єднайте борошно з цукром і ванільним цукром, додайте сіль, соду та какао. Ретельно перемішайте суху суміш.

Окремо з’єднайте воду, олію і оцет.

Поєднайте рідку та суху суміш, добре перемішуючи. Тісто має вийти досить рідким. Залиште його на 10 хвилин.

Вилийте тісто у форму і випікайте при температурі 190 градусів протягом 40-50 хвилин.

Розріжте тісто на три коржі. Намажте їх улюбленим варенням.

Приготуйте глазур: у сотейнику з’єднайте какао, цукор та олію. Замісіть густу масу. Поступово додайте воду, постійно помішуючи. Закип’ятіть і гарячою глазур’ю змастіть торт. Залиште на 2-3 години постояти в холодильнику.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: