Skip to content

Бережіть голову: Україну накриє потужна магнітна буря, коли чекати

На цьому тижні Землю накриє чергова у цьому місяці магнітна буря. Сплеск сонячної активності очікується у п’ятницю, 20 січня. Про це йдеться на погодному сайті Gismeteo, пише сайт «Наше Місто»

Зазначається, що буря у ці дні буде слабкою, але навіть такі збурення магнітного поля Землі, які провокують спалахи на Сонці, можуть погіршити самопочуття метеозалежних людей.

Крім того, ще одна буря прогнозується наприкінці цього місяця – 26 та 27 січня.

Такі явища найсильніше впливають на тих, у кого є хронічні захворювання, на людей похилого віку і вагітних. Люди можуть відчувати головний біль, знижений або підвищений тиск, запаморочення, нудоту, біль у серці та очах, слабкість і безсоння.

Тому лікарі радять дотримуватися правил здорового способу життя – обмежити споживання жирної, смаженої, гострої, кислої їжі, а також борошняних виробів. Вживати більше сезонних овочів та фруктів. А каву, алкоголь та цигарки замінити зеленим та трав’яним чаєм.

Також лікарі радять більше часу проводити на свіжому повітрі та провітрювати житло, а вечорами приймати контрастний душ і лягати спати вчасно.

Нагадаємо, приблизно, раз на 80-100 років на Сонці виникають супербурі, які можуть спровокувати катастрофічні наслідки на Землі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: