Задерта каша, чи простими словами – засипана капуста – це старовинна українська страва, без якої колись не уявляли справжнього весілля. Візитну картку західної України готують на свята зі шкварками, щодня – з бринзою.
Рецепт засипаної капусти з пшоном був опублікований в одному з кулінарних каналів (Карпатські шкварки) на YouTube. Пише «Наше Місто».
Складові:
- квашена капуста – 1 кг
- пшоно – 200 г
- вода – 1,6л
- цибуля – 1 шт
- яйце – 1 шт
- сметана – 200 г
- борошно – 2-3 ст. л.
- підчеревина на шкварки – 500 г
- сіль
Спосіб приготування:
1. Порізати квашену капусту на менші шматки, щоб у готовому блюді вона тягнулася. Якщо капуста надто кисла – її краще промити у холодній воді.
2. Покласти в каструлю капусту, залити водою та варити на слабкому вогні до готовності.
3. Тим часом підготувати пшоно. Його потрібно промити в холодній воді, після чого залити окропом на 5 хвилин, щоб страва не гірчила.
4. На готову капусту рівномірно насипати пшоно, не перемішувати страву. Варити до готовності: приблизно 25 хвилин для не дуже кислої капусти, якщо кисла – довше.
5. Збити яйця до однорідності, після чого налити в миску з борошном, додавши сіль, воду та сметану. Перемішати до однорідності.
6. Підчеревину нарізати на шматки і посмажити шкварки до рум’яності.
7. Порізати соломкою цибулю і посмажити в цій же сковороді до золотистості.
8. Додати до капусти цибулю, перемішати та готувати під кришкою 2 хвилини.
9. Вилити заливку, перемішати та готувати на слабкому вогні 5 хвилин.
10. Подавати зі шкварками.