Skip to content

Задрипана каша, як її готувати: таємниці української кухні

Задерта каша, чи простими словами – засипана капуста – це старовинна українська страва, без якої колись не уявляли справжнього весілля. Візитну картку західної України готують на свята зі шкварками, щодня – з бринзою.

Рецепт засипаної капусти з пшоном був опублікований в одному з кулінарних каналів (Карпатські шкварки) на YouTube. Пише «Наше Місто».

Складові:

  • квашена капуста – 1 кг
  • пшоно – 200 г
  • вода – 1,6л
  • цибуля – 1 шт
  • яйце – 1 шт
  • сметана – 200 г
  • борошно – 2-3 ст. л.
  • підчеревина на шкварки – 500 г
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Порізати квашену капусту на менші шматки, щоб у готовому блюді вона тягнулася. Якщо капуста надто кисла – її краще промити у холодній воді.

2. Покласти в каструлю капусту, залити водою та варити на слабкому вогні до готовності.

3. Тим часом підготувати пшоно. Його потрібно промити в холодній воді, після чого залити окропом на 5 хвилин, щоб страва не гірчила.

4. На готову капусту рівномірно насипати пшоно, не перемішувати страву. Варити до готовності: приблизно 25 хвилин для не дуже кислої капусти, якщо кисла – довше.

5. Збити яйця до однорідності, після чого налити в миску з борошном, додавши сіль, воду та сметану. Перемішати до однорідності.

6. Підчеревину нарізати на шматки і посмажити шкварки до рум’яності.

7. Порізати соломкою цибулю і посмажити в цій же сковороді до золотистості.

8. Додати до капусти цибулю, перемішати та готувати під кришкою 2 хвилини.

Новини Дніпра: рецепт задрипаної каші - Наше Місто

9. Вилити заливку, перемішати та готувати на слабкому вогні 5 хвилин.

10. Подавати зі шкварками.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: