Skip to content

Ракетний удар по Дніпру: стало відомо, який полк атакував місто 14 січня

Софія Танченко

Ракетний удар по Дніпру Перемога 14.01.23: хто винен

14 січня російські окупаційні війська завдали нищівного ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Вщент зруйновано 2 підїзди. Наразі відомо про 35 загиблих і 75 поранених. Завали продовжують розбирати. Як повідомили в Офісі Генпрокурора, росіяни випустили по Дніпру ракету, якою атакували Кременчук та Сергіївку, передає «Наше місто».

За попередньою інформацією, окупанти застосували ракету Х22. Цей тип призводить до найбільших людських жертв, адже така ракета є надзвичайно неточною, тобто вона має величезне відхилення.

“Цей тип ракет був застосований в Сергіївці та Кременчуці. Його може запускати єдиний російський підрозділ – 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк. На місці події триває пошуково-рятувальна операція – працює команда фахівців ДСНС. Паралельно відбуваються активні слідчі дії: працюють експерти-криміналісти, прокурори, слідчі поліції та СБУ”, – зазначили в Офісі Генпрокурора.

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук розповів, що відповідальним за удар по багатоповерхівці в Дніпрі є Олег Тімошин – командир 52-го гвардійського бомбардувального авіаційного полку.

Також він додав, що ракети Х-22, які росіяни випустили по Дніпру, призначені для знищення авіаносних груп у морі. Запуски відбувалися в районах Курська та Азовського моря. Загалом їх було 5.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: