Skip to content

Місто забезпечило всім необхідним: як працюють Пункти незламності біля місця ракетного удару в Дніпрі

Аліна Рудич

За доручення міського голови Бориса Філатова директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла проінспектувала Пункти незламності, які працюють біля місця ракетного удару. Про це повідомляє “Наше місто“.

Першим проінспектували Пункт незламності на базі Дитячо-юнацького центру “Штурм” за адресою вул. Гетьмана Петра Дорошенко, який усю ніч був відкритий безпосередньо для прийому постраждалих у трагедії. Пункт облаштовано усім необхідним. Він розрахований на ночівлю для 100 осіб.

“Тут тепло. У двох великих залах розгорнули місця для ночівлі. Також є декілька невеличких кімнат, де родини з дітьми можуть побути наодинці. Організована можливість гарячого харчування. Є запаси води, сухих продуктів. Цим забезпечило місто, але велика кількість містян також долучилась. Люди прийшли з пропозицією допомогти – приносили теплі речі, ковдри”, – розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.

Протягом ночі до Пункту приходили мешканці постраждалого будинку – хтось шукав знайомих, родичів, інші мали можливість підзарядити гаджети та поїсти. На місці працює психолог та медик.

 

Далі проінспектували роботу Пункту незламності на базі НВК № 130, по проспекту Героїв, 3. Наразі пункт може прийняти 90 осіб на ночівлю та надати гаряче харчування.

“Зараз сюди ще доїде білизна, ковдри, бо все збиралось в умовах, коли треба було це зробити швидко. Багато білизни принесли місцеві мешканці. Школа готова, людей прийняти можемо. На першому поверсі облаштована їдальня, є гаряча вода, харчування”, – каже директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.

На випадок відключення електроенергії у Пункті є заправлений паливом генератор.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: