Skip to content

З дніпровською братвою буде покінчено: німецькі правоохоронці взялись за справу

Європа покінчить з дніпровською братвою: Петровському кінець

Імперію Олександра Петровського чекає крах, а самому бізнесмену доведеться відповідати по міжнародним законам, якщо німецькі правоохоронці доведуть слідство до кінця. Про це стверджують експерти, аналізуючи розвиток ситуації, передає “Наше місто” з посиланням на 49000.com.ua.

Як відомо, з самого початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Олександр Петровський залишив її та опинився в Європі. Залишив досить дивним чином – вже після того, як чоловікам призивного віку було заборонено виїжджати за кордон.

Нагадаємо, що невдовзі після цього у центрі Відня біля готелю «Бристоль» стався резонансний випадок. Тоді начебто охоронці Наріка, які свого часу забезпечували охорону шахрайських колл-центрів у Дніпрі, жорстоко побили місцевого таксиста.

Цей випадок набув такого широкого розголосу в українських та міжнародних ЗМІ, що у справу були вимушені втрутитися європейські правоохоронні органи. Вони зафіксували автомобіль дружини Петровського.

Та ще виявили кількох людей з його оточення – наприклад, братів Адамадзе та Антіка.

По ходу справи слідчі відслідкували повну хронологію поїздок Наріка по Європейським країнам, починаючи з квітня. І отримують все більше фактів щодо його численних незаконних схем.

Європейські слідчі стверджують, що Петровського не можна вважати ні меценатом, ні благодійником. Бо він є лідером одного з найпотужніших організованих злочинних угруповань в Дніпрі. Сфера інтересів цього угрупування включає функціонування шахрайських колл-центрів, економічні та насильницькі злочини.До того ж викрита активна участь у незаконному видобутку бурштину, нафти та газу, а також залученні різноманітних корупційних схем для викачування державних ресурсів з України.

А факти, які дозволяють припустити, що саме Петровський начебто виступає емісаром злодіїв в законі, допомагає їм відмивати та легалізувати здобуті злочинним шляхом кошти, дало змогу німецьким правоохоронцям перейти до більш активних дій. Так, в рамках цього кримінального провадження 16 вересня минулого року в берлінській резиденції Петровського правоохоронці провели серію обшуків.

При цьому виявили понад 450 тисяч євро, величезну колекцію хронографів та годинників лакшері-класу, серед яких експерти ювелірної справи вказали на такі марки, як Parmigiani, Bovet, Zenith, Bregeut та інші.

А також купюру, схожу на колекційну номіналом у 10 тисяч доларів, яких у світі всього 336 одиниць.

«За найскромнішими оцінками, вартість знайдених годинників може сягати до двох мільйонів доларів. Питання, як всі вони були придбані та опинилися в Берліні лишається відкритим. Як і те, з яким саме паспортом, Петровський залишив Україну після початку війни. Та чиї інтереси сьогодні він намагається просувати на території ЄС», — зазначають експерти.

Також під час обшуків стало відомо і про наступне. Ще на початку серпня 2015 року Олександр Петровський отримав паспорт громадянина Республіки Кіпр. Зазначимо, що в Україні подвійне громадянство офіційно заборонено.

Хоча в нього вже було декілька громадянств – Грузії, Швейцарії та Ізраїлю.

Але це зовсім не вплинуло на діючу владу, яка нічого не зробила заради законного позбавлення Петровського українського громадянства.

Напевно, паспорт кіпріота дуже став у нагоді Наріку, коли закрили кордони України. У відкритих відомостях можна знайти інформацію щодо перетину Петровським європейських кордонів. При цьому той використовує як український, так і кіпріотський паспорти. Спочатку аналіз цих вояжів та інших фактів дозволяв припустити, що Петровський вирішив обрати своєю кінцевою резиденцією місце десь в районі Берліна чи Відня. Але у липні ці плани різко змінилися.

Під час згаданого обшуку самого Нарікав резиденції не було. Саме тоді він звернувся до влади Словаччини із заявою посвідки на проживання на території держави. І саме там з 16 вересня Нарік перебував, переховуючись від німецького слідства.

Згідно з існуючої інформацією, він оселився в одному з найколоритніших місць цієї країни Тренчині.

Цікаво, що спочатку у якості резиденції Петровський обрав недорогий пенсіонний будинок PensonFecy без будь-яких елітних заморочок.

Але, мабуть, житло дійсно було «не по чину». І невдовзі Петровський знову змінив місце розташування, переїхавши за 130 км убік столиці Словаччини та зрештою осів у Братиславі.

Зазначимо, що у центрі Братислави по вулиці Задунайська Цеста знаходиться рекрутингова компанія AcrossBorderlandConsultng.

Її очолює словак Павел Норулак. Цей чоловік знає кілька мов, в тому числі українську. Більше того: у нульових роках він займав посади топ-менеджерів не менше, як у трьох страхових компаніях нашої країни.

Тому досить логічним виглядає один з напрямків діяльності фірми – надання консультаційних послуг з підбору персоналу та подальшого переїзду українців у країни ЄС.

Але після того, як Братиславу відвідав Петровський, у Словаччині пішли чутки про можливу переорієнтацію цього бізнесу.

«Петровський міг обрати саме цього чоловіка у якості свого компаньйона чи фронта для здійснення амбіційних планів. Що це за плани поки що невідомо. Але стверджують, що Норулака можуть використати чи вже використовують для операцій з відмивання коштів», — вважають автори цієї гіпотези.

Існує й інша версія. Річ у тому, що під час звернення Петровського за отриманням посвідки на проживання на території Словаччини той повідомив, що планує займатися експортом сільськогосподарської продукції, зокрема, зерна з України до Європейського союзу. Але про це більш детально ми поговоримо пізніше.

Зазначимо, що експерти впевнені у тому, що у разі, якщо німецькі слідчі доведуть справу до логічного кінця – імперію Петровського чекає крах. Бо у Європі закони працюють. І колишньому наперсточнику нарешті доведеться відповідати.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: