Skip to content

Одна маленька хитрість: як вибирати солодкі апельсини

Купівля апельсинів може бути справжньою лотереєю, якщо не знати про одну маленьку хитрість. Як ще на ринку чи в супермаркеті зрозуміти, що під шкіркою солодкі та соковиті фрукти, а не кислі, як лимон – читайте у матеріалі сайту «Наше Місто».

Хитрість при виборі апельсинів

Не варто орієнтуватися на насиченість кольору, перевіряти товщину шкірки, нюхати чи пробувати на пружність. Просто подивіться, чи є на апельсині специфічний пупок. Саме така ознака вкаже, що всередині – соковита солодка м’якоть. Така ознака притаманна сорту апельсинів Washington Navel, який так і перекладається: «Вашингтонський пупок».

У чому користь апельсинів

  • Зміцнюють імунітет. Завдяки високій концентрації вітаміну С ваш організм стане сильнішим у протистоянні вірусним інфекціям, що особливо розгулюються в холодну пору року.
  • Очищають організм. При регулярному вживанні фрукт допоможе виводити токсини та шлаки з печінки та кишечника.
  • Зміцнюють серце. Цитрусові можуть захищати серцевий м’яз, зміцнювати судинні мембрани, заспокоювати нервову систему, знижувати ризик серцевої ішемії, брадикардії, інфарктів та інсультів.
  • Зберігають молодість. Справа в біофлавоноїдах, що допомагають від раннього старіння.
  • Підтримують здоров’я судин. Ті, що містяться в цитрусовій речовині, допоможуть знизити ризик розвитку атеросклерозу, а також запобігти тромбозу.
  • Поліпшують травлення. Вживання апельсинів допоможе прискорити метаболічні процеси за рахунок підвищення вироблення шлункового соку, що є особливо корисним для людей з частими запорами.
  • Корисні для вагітних. Фолієва кислота, що міститься у фрукті, забезпечить гарний перебіг вагітності, посприяє правильному формуванню плода і знизить ризик появи вроджених відхилень.

Кому не можна апельсини

З обережністю апельсин потрібно вживати людям, які страждають на гастрит, панкреатит, підвищену кислотність. Також апельсин є одним із популярних продуктів, що викликають алергію, особливо у дітей.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: