Skip to content

Гордість Дніпра: як володарі іменної стипендії міського голови наближають Перемогу

Гордість Дніпра: як володарі іменної стипендії міського голови наближають Перемогу

У Дніпрі деякі володарі іменної стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля вирішили витрати її на наближення перемоги та допомогу особам з тимчасово окупованих терторій, пише «Наше місто».

Заступник директора молодіжної політики та національно-патріотично виховання Дніпровської міськради Сергій Луденський розповів, що місто пишається усіма своїми стипендіатами.

«50 найактивніших представників молоді Дніпра і тимчасово окупованих територій у цьому році отримали іменні стипендії. Всього було отримано 97 заявок, тобто кожен другий отримав стипендію. Такі винагороди дуже мотивують, оскільки це не тільки гроші, а, в першу чергу, відзначення на міському рівні. Молодь витрачає свої стипендії на свій розвиток: хтось на саморозвиток, а хтось – на допомогу іншим. Це дуже радує», – відмітив він.

Гордість Дніпра: як володарі іменної стипендії міського голови наближають Перемогу

Наприклад, Софія Безугла, студентка 3 курсу, яка займається волонтерською діяльністю з початку вступу в університет. З початку повномасштабного вторгнення вона плете сітки, в’яже шкарпетки, робить окопні свічки і т.д. Далі почала займатися з дітьми-переселенцями в сфері надання психологічної підтримки, проводить з ними майстер-класи. Дівчина вже тримала повну суму стипендії, частину якої задонатила ЗСУ. Ще частину планує витратити на організацію майстер-класу для свої маленьких підопічних.

Максим Свисенко – волонтер, координатор програми «Співдія Шелтер» – з перших днів разом з друзями займається організацію шелтерів у Дніпрі.

Гордість Дніпра: як володарі іменної стипендії міського голови наближають Перемогу

«Зараз ми закінчуємо будівництво шелтера на 56 спальних місць. Він гостинно відкриє свої двері у середині лютого. Тут окремі кімнати з санвузлами, де є все необхідне для комфортного працевлаштування. Тут будуть надаватися усі послуги, які є в рамках програми «Співдії». На стипендію в цьому році подавався вперше. Хотілось би дуже подякувати міському голові Дніпра Борису Філатову за підтримку молоді. Це дуже важливо, особливо в нинішній час», – розповів Богдан.

Гордість Дніпра: як володарі іменної стипендії міського голови наближають Перемогу

Царан Богдан – студент ДНУ ім. О. Гончара, кіберспортсмен. Зі своєю командою працює в українських кібервійськах, робить усе, щоб завдати ворогу якомога більшої шкоди. Мета – «покласти» сайт Сбербанку росії. На стипендію міського голови подавався тричі, а отримав вперше. Планує витратити її на благодійні кібертурніри і заходи для ВПО.

Нагадаємо, що іменні стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля мають право отримати громадяни України віком від 14 до 35 років (молодь), які мешкають у Дніпрі. А зараз ця можливість є також і у молоді, яка має статус внутрішньо переміщених осіб. Стипендія виплачується тим, хто активно сприяє розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні, бере участь в економічному, соціально-громадському, культурному розвитку міста, за вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молоді, волонтерську діяльність.

У 2022 році стипендії активній молоді міста було збільшено. Для бакалаврів, спеціалістів та магістрів, а також представників громадських об’єднань виплата становить 14 тис. грн замість 11 тис. грн раніше. Для студентів технікумів, ліцеїв, коледжів, професійних технічних училищ, учнів шкіл, закладів позашкільної освіти — 10 тис. грн (було 7 900 та 8 400 грн).

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: