Яблучний пиріг «Три склянки» – це дивовижна, смачна та ніжна випічка. У ньому немає ні яєць, ні молока, жодної іншої рідкої складової. За ніжність пирога відповідає лише яблучний сік, що виділяється у процесі випікання. В результаті виходять справді приголомшливі ласощі з дивовижною текстурою і вишуканим смаком, які захоплюють усіх, хто його пробує. Кореспондент «Нашого міста» поділиться рецептом яблучного пирога.
Складові
- 1 склянка манки
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- ванілін/ванільний цукор
- 80-100 г вершкового масла
- 6-7 соковитих яблук
- Кориця
Спосіб приготування
1.Поєднуємо сухі інгредієнти та добре перемішуємо.
2. Умовно ділимо на 4 частини.
3. Вибираємо соковиті яблука та натираємо на тертці.
4. Також ділимо на 4 частини.
5. Дно форми вистилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом.
6. Першим шаром викладаємо одну частину сухих інгредієнтів (для зручності можете пересипати кожну частину в склянку).
7. Далі викладаємо одну частину яблук і посипаємо корицею.
8. Далі знову шар сухих інгредієнтів та яблука з корицею.
9. Робимо шар за шаром, доки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром мають бути сухі інгредієнти.
10. Натираємо або нарізаємо невеликими шматочками вершкове масло|мастило| і викладаємо поверх останнього сухого шару.
11. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
12. Готовий пиріг має золотисту скоринку.
13. Даємо пирогу охолонути і пробуємо.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: укрнет