Skip to content

9700 грн за невикористану електроенергію: у Дніпрі шахраї під виглядом ДТЕКу збирають дані

Софія Танченко

Новини Дніпра: Шахрайський збір даних через ДТЕК

Українців попереджають про шахрайський збір даних. У соцмережах почали активно розповсюджувати публікації у яких вказано, що компанія ДТЕК нібито повертає кошти за електроенергію, яку не було використано через відсутність електрики, передає «Наше місто».

Одну з шахрайських публікацій розповсюджує людина зі сторінки «Ирина Шапиро». Вона не є працівником компанії ДТЕК чи Ясно. Судячи з її публікацій на сторінці, взагалі схожа на бота.

У публікаціях, що розповсюджує ця сторінка, вказано, ДТЕК нібито повертає 9700 грн за невикористану електроенергію. При чом ні на офіційному сайті ДТЕКу, ні на офіційному сайті Ясно подібних оголошень немає.

Також варто звернути увагу на грамотність написаного тексту. Вона, м’яко кажучи, шкутильгає.

У публікації вказано кілька посилань на «банки-партнери». Переходячи по них випадає однакова форма, з ідентичним текстом.

Для отримання коштів вас просять ввести свої особисті дані. Це справжнісінька афера по збору даних. Після цього шахраї від вас не відчепляться.

Тому будьте уважні та обережні. Краще перевіряйте таку інформацію напряму. Зателефонуйте в call-центр ДТЕК чи Ясно і з’ясуйте все.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: