Skip to content

Як інтернет-провайдери Дніпра адаптуються до роботи в надзвичайних ситуаціях

З 10 жовтня, коли росіяни почали завдавати удари по енергетичній інфраструктурі, українці зіткнулися з новою проблемою: як залишатися на зв’язку та мати доступ до інтернет-мережі. Як провайдери адаптуються до російських обстрілів інфраструктури України, сьогодні ознайомився заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Дніпровської міськради Костянтин Цепенніков. Він за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова відвідав офіс інтернет-провайдера DTS, який надає послуги інтернету приватним і юридичним особам, повідомляє сайт «Наше місто».

Костянтин Цепенніков ознайомиться з роботою дата-центру та аварійного генератора, що автоматично вмикається у випадку відключення електроенергії.

 Як інтернет-провайдери Дніпра адаптуються до роботи в надзвичайних ситуаціях

DTS-Internet має власну транспортну оптоволоконну мережу по території міста Дніпра та прилеглих населених пунктів. Це дозволяє компанії надавати послуги з побудови корпоративних мереж із швидкісною передачею даних (до 10 Гбіт/сек)

Компанія тісно співпрацює з містом та надає інтернет-канали для роботи системи відеоспостереження Дніпра «Безпечне місто». Серед інших масштабних клієнтів – комунальні підприємства «єДніпро» та «Водоканал» Дніпровської міської ради, яким надається Інтернет, телефонія та інші послуги зв’язку.

Також, серед іншого, компанія DTS має власний data-центр.

З метою безперебійної роботи у випадку блекауту або відключення електроенергії підприємство має дизельний генератор, який автоматично вмикається у разі втрати електроживлення. Це допомагає стабільно надавати Інтернет кільком десяткам тисяч клієнтів – як юридичним, так і фізичним особам.

Костянтин Цепенніков поспілкувався з директором компанії DTS Костянтином Любимим щодо стабільності роботи обладнання і спеціалістів у надзвичайних ситуаціях.

Категорія: Новини Дніпра, Питання/відповідь, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: