Skip to content

Надав житло – отримав кошти: дніпрянам, які прихистили переселенців, виплачують компенсацію

У Дніпрі надають компенсацію за прихисток переселенців. Власники житла, які безкоштовно пустили до себе внутрішньо-переміщених осіб, отримують по 30 гривень на день за одну людину. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпротВ.

Два місяці тому пані Ольга прихистила родину з Харкова. Оголошення розмістила на онлайн-ресурсі «Прихисток». Про компенсацію дізналася від сусідів.

«Прийшла з документами, вчора подзвонила до адміністрації і вони мені розповіли, який перелік документів потрібно принести до адміністрації, щоб отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги»,-  розповідає дніпрянка Ольга Вікторівна.

Компенсацію можуть отримати лише ті, хто безоплатно розмістив у себе переселенців з окупованих територій. Або тих, чиї домівки розташовані в зоні бойових дій.

«Зараз з жовтня, до березня, це 30 гривень. В інші місяці це 14, 77 копійок. Щоб отримати компенсацію – треба з документами прийти в райадміністрацію», – каже завідувачка сектору Управління у справах ветеранів та ВПО департаменту соцполітики Дніпровської міськради Олеся Грановська.

В цьому повідомленні треба зазначити інформацію про себе та про осіб, які були розміщені в помешканні.

Потрібно подати підтверджуючі документи, а саме: паспорт громадянина України, повідомила Марина Гетманчук начальниця відділу з організаційно-правової роботи адміністрації АНД-району.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: