Skip to content

Стосується всіх: в Дніпрі зробили важливу заяву по виплатам соціальної допомоги

Аліна Рудич

З 1 січня 2023 року в Україні передбачені зміни стосовно виплат державних соціальних допомог та пільг. Детальніше про зміни розповіли в департаменті соціальної політики Дніпровської міської ради, пише “Наше місто”.

01.01.2023 р. необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради (за місцем отримання державної соціальної допомоги) та надати заяву з відповідними документами на подовження дії державних допомог. Переоформлення відбувається для всіх територіальних громад, які не включені до переліку територіальних громад, які знаходяться в районі бойових дій або тимчасовій окупації.

Це стосується громадян, хто отримує такі види державних допомог: 

  • малозабезпеченим сім’ям;
  • на дітей одиноким матерям;
  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність;
  • особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, на догляд за нею;
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме;
  • на проживання внутрішньо переміщеним особам;
  • непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсію;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

“Громадянам, які мають право на пільги, строк виплати пільг яким припиняється з 1 січня 2023 р., а також пільговиків, яким припинено виплату пільг у зв’язку з виключенням відповідної територіальної громади із переліку, необхідно звернутися з 1 січня 2023 р. до органів Пенсійного фонду України для оновлення документів, необхідних для продовження надання пільг та проведення перерахунку пільг, виплачених згідно з цією постановою.

Після звернення, виплата державних соціальних допомог проводиться у новому розмірі відповідно до поданих заяви та документів та/або відомостей”, – повідомила головний спеціаліст відділу прийому громадян з питань надання усіх видів соціальної допомоги та компенсацій Шевченківського району Центрального управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради Світлана Кононенко.

Куди звертатись:

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: