Цього разу Новий рік та Різдво більшість українців святкуватимуть не з таким розмахом, як раніше. Адже через повномасштабну війну, яку розв’язала росія, у багатьох зараз проблеми з фінансами. Тому треба економити. Проте відмовляти собі маленьких радощах не варто. Тому пропонуємо вам абсолютно новий, незвичайний та досить бюджетний рецепт салату на святковий стіл.
Ще однією чудовою рисою цього салату є подача. Адже його можна зробити порційно (у склянках чи піалках) та викласти шарами.
Продукти різних кольорів додадуть йому особливої пікантності.
Складові:
- Картопля відварена – 1 шт.
- Шпроти – 1 банка (170 г)
- Зелена цибуля – пара стеблин
- Морква відварена – 1 шт.
- Горошок – 4-5 ст. ложок
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 50 г
- Сіль, перець – до свого смаку
Приготування
Картоплю, моркву та яйця відварити, почистити та нарізати дрібними кубиками – у різні миски.
Зелену цибулю дрібно нарізати. З баночки зі шпротами злити масло і пом’яти рибу виделкою. Майонез помістіть в одноразовий кондитерський мішок і відріжте кінчик – так його в салат піде небагато.
Викладаємо шарами:
Картопля, спеції, сіточка майонезу
Шпроти, зелена цибуля, сіточка майонезу
Морква, трохи спецій, сіточка майонезу
Горошок, яйця, трохи спецій, сіточка майонезу
Верх можна прикрасити – на свій смак.
Смачного!
Раніше ми також розповідали, як накрити святковий стіл за 500 грн.