Site icon Наше Місто

Українські військові отримають додаткові виплати: коли та скільки

У грудні українським військовим виплатять на 37% більше грошового забезпечення, ніж минулого місяця. Як повідомляє сайт «Наше Місто», про це заявила на брифінгу заступник міністра оборони України Ганна Маляр. Вона розповіла про фінансування українських військовослужбовців.

«Станом на 14 грудня Міністерство оборони вже профінансувало у військові частини 100% додаткової виплати за безпосередню участь у бойових діях. Це 100 тис. грн. та 100% додаткової виплати за службу під час військового стану. Це 30 тис. грн», – відзначила Маляр.

Вона зазначила, що формально зараз виплачено 60% загального обсягу щомісячного грошового забезпечення. Йдеться про виплату посадового окладу, виплату за звання та вислугу років.

«Зазвичай це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення. Але в грудні ситуація відрізняється. Справа в тому, що наприкінці року відбувається низка додаткових нарахувань… Тому в грудні ми виплатимо нашим воїнам майже на 37% більше, ніж це було в у листопаді. Зараз ці нарахування саме здійснюються», – сказала заступник міністра.

За даними Маляр, загалом протягом 2022 р. Міноборони профінансувало майже вдесятеро більше коштів на грошове забезпечення та додаткові виплати, ніж це було у 2021р. Вона додала, що виплати сім’ям загиблих героїв здійснюються в міру обробки документів і цей процес триває безперервно.

Виплати військовим під час війни

27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що заробітна плата вітчизняних військовослужбовців становитиме 100 тис. грн. на місяць до кінця війни.

На початку березня стало відомо, що на період дії військового стану військовослужбовцям термінової служби виплачуватиме додаткова винагорода у 30 тисяч гривень щомісяця.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду назвав Держбюджет на 2023 рік «бюджетом для перемоги». Понад 1 трлн. грн буде направлено на армію та безпеку країни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version