Site icon Наше Місто

Різдвяний штолен: покроковий рецепт смачного десерту

Різдвяний штоллен: покроковий рецепт смачного десерту

До Різдва залишилось зовсім небагато, а це означає, що час готувати різдвяний штолен. Це такий кекс з дріжджового тіста з прянощами, цукатами і сухофруктами, який просочують гарячим маслом після випічки. Випічці надають овальну форму і для просочення залишають на кілька тижнів. Придумали різдвяний десерт у Німеччині, проте він дуже швидко набрав популярності і в інших країнах.

Рецепт різдвяного штолена

Для тіста:

Для начинки:

Для покриття:

Спосіб приготування

Сухофрукти, горіхи і цукати змішати в одній мисці. Залити ромом і залишити на 6-8 годин. Потім відкинути суміш на сито, обсушити і обваляти начинку в борошні, щоб вона не злиплася.

Для тіста на штоллен в глибокій мисці змішати молоко з білим цукром, 4 ложками борошна і дріжджами. Перемішати до однорідності. Це буде опара. Поставити опару на 20 хвилин в тепле місце.

Вершкове масло для тіста розтопити, змішати з ваніллю і натертою цедрою лимона.

У готову опару всипати решту борошна, сіль і коричневий цукор. Потім додати масляну суміш і вмішати яйця. Замісити однорідне густе тісто. Воно не має липнути до рук.

У готове тісто додати суміш сухофруктів з горіхами. Ще раз вимісити руками тісто, поки начинка не буде рівномірно розподілена. 

Покласти тісто на штоллен в глибоку миску і залишити на 2 години.

Викласти тісто для штоллена на деко з пергаментом. Сформувати з нього овал. Поставити деко з тестом в тепле місце на 1 годину.

Випікати штоллен в розігрітій до 180° духовці 1 годину. Через 40 хвилин верх кексу краще накрити фольгою, щоб він не підгорів.

Розтопити масло для покриття кексу. Змішати з маслом половину пудри і ванілін.

Гарячий штоллен прямо з печі змастити розтопленим маслом за допомогою пензлика, потім посипати цукровою пудрою. Трохи почекати, потім знову змастити маслом і посипати пудрою. Повторювати, поки не закінчиться все масло.

Штоллен можна їсти відразу, але в класичному рецепті його потрібно загорнути в папір і залишити в сухому темному місці на 2-3 тижні, щоб тісто просочилося і стало щільним. Після цього штоллен повністю готовий.

За метеріалами УНІАН

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version