Skip to content

Небезпечно не тільки для гаманця, а й для життя: що чекає на крадіїв ялинок

Традиційно напередодні новорічно-різдвяних свят лісові насадження зазнають непоправної шкоди, адже попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев браконьєрами.

Як повідомили в управлінні лісничого та мисливського господарства, у Дніпрі  цьогоріч не зафіксовано таких випадків. Інформує сайт «Наше Місто»  з посиланням на першого заступника начальника управління лісничого та мисливського господарства.

Управління  звертається до мешканців з проханням не вирубувати ялинки, а знаходити альтернативні рішення під час зимових свят. Адже за незаконне вирубування дерев загрожують штрафи, повідомляє головний лісничий Валерій Величко.

«Відповідно до постанови Кабміну, заподіяна шкода нараховується відповідно до діаметру дерева, розповідає Валерій Миколайович.

Якщо діаметр до 10см, шкода за таку ялинку складе 570 грн. До цієї суми додається штраф – 510. Тобто найменша ялиночка коштуватиме крадіям 1080 грн.

Ялинка діаметром 10-14 см: шкода 1000 грн. плюс штраф 510грн. І у сумі доведеться заплатити 1510 грн.

І найбільша ялинка діметром 50 см. коштуватиме 42 тисячі гривень».

До того ж, відвідування лісів може бути небезпечним не тільки для гаманця, а й для життя, попереджає Валерій Величко.

«Згідно з розпорядженням Кабміну, під час військового стану населенню заборонено відвідувати ліси, а також заїжджати транспортними засобами або іншою технікою через підвищену небезпеку».

Аби уникнути неприємних ситуацій і не зіпсувати настрій перед святами, рекомендовано купувати новорічні ялинки у лісовому господарстві або в пунктах продажу.До речі, у лісгоспі Дніпра вже найближчими вихідними може розпочатись реалізація лісових красунь, повідомив Валерій Величко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: