Site icon Наше Місто

Грип наступає: які симптоми та як дніпрянам вберегтися від хвороби

Грип в Україні цього року швидко стартував. Дуже багато хворих серед дорослих та дітей. Багато хто через захворювання опиняється в реанімації. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на офіційну спільноту медиків в Instagram.

Як проявляється грип

Грип проявляється раптово та гостро, ви можете відразу відчути різко виражену ломоту в тілі, озноб, головний біль, у той час як більшість ГРВІ мають поступовий початок, загальну слабкість, нежить.

Проти всіх ГРВІ вакцинуватися неможливо, тому що 200 збудників в одну вакцину ніяк не вкладеш. І вони зазвичай проходять легше та без ускладнень. Грип – це важчий перебіг, у нього набагато більше ускладнень.

Як уберегтися?

Єдиний спосіб перенести вірус легко – це вакцинуватися. В Україні ця вакцина не входить до списку обов’язкових, тому купити її потрібно власним коштом. Можна купити вакцину і прищепитися у свого сімейного лікаря, а можна зробити в приватній клініці.

Кому можна щепитися?

Симптоми грипу: різкий, гострий початок хвороби, виражена загальна слабкість, ломота в тілі, головний біль, кашель, біль за грудиною, задишка, біль у горлі, нежить, лихоманка, нудота, втрата апетиту, діарея.

Лікарі відзначають, що все залежить від імунітету, стану організму та того штаму, який ви підхопили. Існують швидкі тести, які через 5-10 хв покажуть чи це грип, А чи В.

Хто у групі ризику?

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version