Торт «Мурашник» багато хто любить ще з дитинства, проте своєї популярності він не втратив і зараз. Для тих, у кого немає вдосталь часу возитися з випічкою цього десерту за класичним рецептом, пропонуємо куди простіший, але не менш результативний спосіб приготування. Повідомляє сайт «Наше Місто».
Складові:
- Печиво цукрове – 500 г;
- Волоські горіхи (можна фундук або арахіс) – 150 гр;
- Вершкове масло (82,5% жирності) – 100 гр;
- Варене згущене молоко – 1 банка;
- Мак – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Печиво поламати руками на маленькі шматочки. Масло та згущене молоко кімнатної температури збити міксером.
У глибокий посуд висипати поламане печиво, туди ж – подрібнені горіхи та масло зі згущеним молоком, все добре перемішати.
Взяти плоску тарілку і викласти торт у формі пірамідки, зверху посипати маком. Торт «Мурашник» також можна прикрасити розтопленим шоколадом або різнокольоровими драже. Готовий торт відправити в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
З перерахованої кількості продуктів виходить 6-7 шматочків ласощів. За бажання можна збільшити масу інгредієнтів у півтора-два рази.