Skip to content

Прихована властивість красули: чому не можна тримати вдома грошове дерево

Грошове дерево – одна з найпопулярніших кімнатних рослин, яка, кажуть, притягує в сім’ю гроші. Але є низка причин, через які товстянку або красулу (інші назви квітки) не варто тримати в будинку. Повідомляє сайт «Наше Місто».

Чим же така небезпечна товстянка?

  • Психологічні ризики. Дехто вірить, що товстянка в будинку одразу принесе чи не “золотий дощ”. Але без конкретних дій одним вазоном на підвіконні не розбагатієш. В результаті може прийти розчарування, адже прикмети не спрацювали.
  • Рослина – отруйна. Звичайно, людина в своєму розумі не жуватиме листя грошового дерева. А ось тварини та малі діти можуть скуштувати квітку на смак. В листі товстуни є невелика кількість миш’яку, що може спричинити отруєння.

Дотримуйтесь правил:

Поливайте її помірно, особливо взимку, щоб пагони не почали витягуватись і не деформувати вазон.

Поставте влітку на балкон, вона зміцніє і обросте новим міцним листям. Обприскуйте часто та тримайте подалі від прямих сонячних променів. Листочки на відкритому повітрі можуть трохи почервоніти, але не турбуйтеся, восени у приміщенні вони знову стануть зеленими.

Горщик їй потрібний невеликий, бо коріння зовсім мало. Але він має бути важким, можна навіть на дно покласти щось важке, щоб він не перевертався через важку крону.

У весняно-літній час додавайте добрива для росту, але не восени та взимку – гілки витягнуться, стануть слабкими.

Крону можна формувати за вашим бажанням, але зазвичай відщипують пагон, що відріс, після третьої пари листя, щоб пішли бічні пагони.

Товстянка при хорошому утриманні може навіть порадувати вас цвітінням. Але цвітуть лише багаторічні рослини.

Новини Дніпра: чим небезпечне грошове дерево- Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: