Skip to content

Ідеальна “Шуба” зі скумбрією: секретний рецепт від Євгена Клопотенка

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Оселедець під шубою Клопотенко

Важко уявити традиційний застільний стол без улюбленого оселедця “під шубою”. Варіантів приготування цього салату безліч. Відомий кулінар Євген Клопотенко вирішив трохи поекспериментувати та урізноманітнити всім відомий рецепт, пише “Наше місто”.

Головна зміна – замість оселедця кухар взяв скумбрію.

Інгредієнти: 

  • буряк 2 шт. (середній)
  • картопля 4 шт. (середня)
  • морква 4 шт.(середня)
  • 8-10 ст. л. майонезу
  • скумбрія 2 шт.
  • лимон 1 шт.
  • цибуля 1-2 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • за смаком сіль та перець

Скумбрію (2 шт.) посоліть і поперчіть за смаком зовні та всередині. Полийте 2 ст. л. рослинної олії. Всередину скумбрії покладіть по кілька кружалець лимону.

Запікайте скумбрію до готовності при температурі 175 градусів протягом 30 хвилин.

Овочі – 2 буряки, 4 картоплини, 4 середні моркви – приготуйте будь-яким зручним способом: відваріть або запечіть в духовці до готовності. Потім натріть готові овочі на крупній тертці.

Сформуйте салат. На дно викладіть буряк.

На буряк викладіть тонкий шар майонезу.

Зверху викладіть шар моркви. Цибулю (1-2 шт. в залежності від розміру) дрібно порубіть ножем.

На моркву викладіть шар картоплі та шар цибулі, не забуваючи змащувати кожен шар невеликою кількістю майонезу.

Готову скумбрію після охолодження розберіть руками на дрібні шматочки.

Викладіть шматочки скумбрії зверху останнім шаром і залиште салат просочитися приблизно на 1 годину.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: