Skip to content

Коли втрачаєш друзів, опускаються руки: волонтери Дніпра про дев’ять місяців війни

Дарина Сухоніс

Коли втрачаєш друзів, опускаються руки: волонтери Дніпра про дев'ять місяців війни Новини Дніпра

У Дніпрі вручили відзнаку імені Івана Багряного. Таким чином вирішили підтримати волонтерів та меценатів, які ведуть свою боротьбу в тилу, передає журналіст «Наше Місто». Детальніше – у нашому сюжеті.

 У Дніпровському Центрі журналістської солідарності НСЖУ пройшла зустріч місцевих медійників та журналістів-переселенців із цьогорічними володарями відзнаки імені Івана Багряного, видатного письменника і політичного діяча. У 2022 році нагороду присуджували за волонтерську, просвітницьку діяльність, всебічну гуманітарну допомогу ЗСУ, громадянам України, за підтримку героїчної боротьби українського народу проти російської агресії.

Відзнаку імені видатного письменника і політичного діяча, автора книг поезії і прози Івана Багряного заснували 2016 року Фундація ім.Івана Багряного (США) та Всеукраїнський щомісячник «Бористен» (представництво Фундації ім.І.Багряного в Дніпропетровській області). Вже близько 50 громадян України та представників української діаспори є володарями цієї відзнаки.

Довідка:

Цього року лауреатами стали:

В’ячеслав Дідик (Дніпро, Україна) – український підприємець та меценат, засновник благодійного фонду допомоги ЗСУ «Січ». За систематичну волонтерську та просвітницьку діяльність

Яна Ушакова ( м. Дніпро, Україна) – засновниця ГО «Молодь, яка творить державу», волонтерка. За всебічну гуманітарну допомогу ЗСУ, евакуацію населення з окупованих територій, системну передачу гуманітарної допомоги на окуповані та деокуповані  території.

Максим Свисенко ( м. Київ, Україна) – волонтер, керівник проекту «СпівДія:Шелтер». За допомогу ЗСУ та громадянам України, що мешкають у декоупаваних та прифронтових населених пунктах.

Сархош Ісмаїлов ( м. Дніпро, Україна) – голова Національно-культурного Центру азербайджанської діаспори  м. Дніпра. За систематичну гуманітарну допомогу ЗСУ.

Іван Вєтров (м. Рівне, Україна) –  голова обласної “Просвіти”.За просвітницьку діяльність у період російської агресії.

Олександра Сумарук (м. Самбір, України) –  голова “Просвіти” м. Самбір. За просвітницьку діяльність у період російської агресії.

Доктор  Богдан Боднарук (Флорида, США)  – секретар Товариства Української мови в США. За багаторічну працю в розбудові української України.

Василь Стан (м. Бостон, США) – громадський діяч. За підтримку героїчної боротьби українського народу під час повномасштабного вторгнення рф.

Категорія: Війна

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: