Skip to content

Про водовозки, свердловини та генератори: мер Дніпра відповів на запитання городян про блекаут

Борис Філатов про блекаут - Наше Місто

Міський голова Дніпра Борис Філатов на своїх сторінках у соцмережах відповів на найпоширеніші питання городян про блекаут, який став наслідком масованих російських атак по Україні, а також розповів про те, як комунальники їх вирішують, повідомляє сайт «Наше місто».

  • Чому не можна розвозити воду по всім дворам і роздавати її всім охочим?

– Тому що місто Дніпро більше розміром, ніж Харків та Одеса, і в нього немає тисяч машин-водовозок. Також, як цих тисяч водовозів немає в жодному місті світу. Крім цього, якщо відключилися насоси, які качають воду по трубах, то значить відключилися і насоси, які можуть закачувати воду в гіпотетичні водовозки.

Борис Філатов про блекаут - Наше Місто
  • Чому не можна на кожен насос, котельню та ін. поставити свій окремий генератор?

– Тому що стільки генераторів не накупишся, і в цьому немає сенсу. Генераторами навіть в 1 мегават не можна «підняти» обладнання в 3 або 4 мегавати. Звичайно, генератори в 3 мегавати теоретично є, але виробляти їх треба за індивідуальним замовленням років два і палива на нього потрібні ешелони.

  • Чому постійно зупиняють електротранспорт?

 – Тому що для його роботи теж потрібно багато електроенергії, а кожному тролейбусу генератор точно не приробиш.

  • Чому Захід нам не допомагає з обладнанням, як із зброєю?

 – Захід нам допомагає, але проблема в тому, що у нас ще з часів СРСР дещо інше обладнання, яке не вироблялося і не виробляється на Заході.

  • Чому скрізь не набити свердловин для води?

– Тому що є таке поняття як «водоносні шари» і на правому березі їх залягання набагато нижче, ніж на лівому. Тому свердловини б’ють більше на лівому березі, ніж на правому. А правому березі більше розвозять воду в бочках, ніж лівому.

Борис Філатов про блекаут - Наше Місто

Насамкінець Борис Філатов дав городянам важливу пораду.

«Будь ласка, благаю, перестаньте давати безглузді поради. Повірте, енергетики та комунальники не потребують їх, також як Залужний та ЗСУ не потребують ваших порад, як воювати. Знайте лише одне, що і Президент, і уряд, і військові адміністрації, і місцеве самоврядування роблять все можливе та неможливе, щоб упоратися із ситуацією.

І в той момент, коли вас осяює чергова «геніальна ідея» і рука тягнеться до клавіатури для написання поради, то краще наберіть зайву каструлю води та віднесіть бабусі-сусідці», – написав він.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: