Skip to content

В Україні через відключення світла злетять ціни на продукти: що подорожчає найбільше

Ксенія Куземко

В Україні через відключення світла злетять ціни на продукти: що подорожчає найбільше

Внаслідок російських атак з енергетичної інфраструктури України страждають не лише жителі країни, а й підприємства, які забезпечують населення харчовими продуктами. Тому варто очікувати на зростання цін на продукти, виробництво та зберігання яких потребує великих витрат електроенергії, передає кореспондент «Наше місто» з посиланням на UBR.ua.

У зв’язку з відключеннями світла птахівники знижують виробництво, оскільки підприємства змушені забезпечувати пташники електроживленням за допомогою генераторів.

“Відключення електроенергії призводить до значних виробничих втрат закладених на інкубацію яєць та неотримання молодняку”, – розповів виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.

Водночас, зазначають аналітики, проблеми з електрикою позначаться і на виробництві молокопродуктів.

Зараз у супермаркеті літр молока понад 2% жирності коштує в середньому 37 грн., кефір – 37,5-39 грн., сметана 20% – 44-45 грн., кисломолочний сир 9% – до 60 грн. за упаковку 300 гр.

Крім цього, молочні підприємства зазнають збитків через відключення світла. Заводи зупиняються, виливають молоко, бо за відсутності світла не можуть довго зберігати.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: