Skip to content

Чи страхують у Дніпрі житло від влучання ворожих снарядів

Ксенія Куземко

Чи страхують у Дніпрі житло від влучання ворожих снарядів

Послуга страхування нерухомості існує на ринку досить давно. Зараз вона стає все більш актуальною у зв’язку з постійними ворожими обстрілами.  Але чи страхують зараз житло від наслідків воєнних дій? Для кого послуга страхування нерухомості буде вигідна в будь-якому випадку? Та скільки буде коштувати стандартний поліс, розповість сайт «Наше місто».

Загалом, попит на страхування нерухомості у Дніпрі за час активної фази бойових дій збільшився. Про це нашим кореспондентам розповіла директор з продажів регіонального підрозділу страхової компанії “Брокбізнес”. Не дивлячись на те, що компанія поки що не страхує майно від наслідків російської воєнної агресії, останнім часом до них звертається все більше і більше клієнтів.

Чи страхують у Дніпрі житло від влучання ворожих снарядів

“Попит зростає у міру того, як до нашого міста приїжджають люди, які залишились без домівок і беруть квартири в оренду. Тому що люди, які здають в оренду своє житло намагаються уникнути якихось ризиків…”, – каже Наталія Виходець, директор з продажів регіонального підрозділу страхової компанії “Брокбізнес”.

До компанії для страхування майна звертаються як фізичні особи, які здають в оренду квартири, так і агентства з нерухомості. Стандартний поліс покриває широкий спектр побутових ушкоджень.

“Наша компанія розробила пакетну програму, куди входять всі можливі ризики. Це вибух, пожежа, стихійні явища протиправні дії третіх осіб… “, – розповідає Наталія

На жаль, на сьогодні у Дніпрі  стандартний страховий поліс не покриває пошкодження майна внаслідок збройної агресії росії. На відміну від Києва, де вже близько місяця пошкодження від ракетних обстрілів  входять в перелік страхових випадків. Але представник компанії розповіла – програма страхування майна від воєнних ризиків, наразі, розробляється, діяти вона почне, скоріш за все, на початку наступного року.

Чи страхують у Дніпрі житло від влучання ворожих снарядів

В компанії є декілька варіантів страхових полісів. Мінімальний внесок для нерухомого майна складає 350 гривень на рік.

“Мінімальна вартість поліса складає 350 гривень на рік, туди входить мільйон – це страхова сума, і ліміт 100 тисяч на один випадок. Максимальний – 2200 гривень, там покриття 2,5 мільйони й ліміт на одну послугу, на один страховий випадок – 300 тисяч”, – каже Наталія Виходець.

Сергій Логутенко, експерт з ринку нерухомості та відомий дніпровський брокер, вважає, що страхування житла в теперішніх умовах просто необхідно  тим, хто здає в оренду свою нерухомість.

“Зараз це дуже потрібно… У орендаря дуже маленькі кошти. Зараз йде війна і все відчутніше відсутність грошей на сплату оренди. До війни була модель, коли орендар сплачував гарантійний внесок. Він рівнявся місячній орендній платі. Я пропоную змінити цю формулу. Не брати гарантійний внесок. В нашому випадку немає гарантійного внеску 10 тисяч, але є  поліс на мільйон. І виплата на сто тисяч. Тому це орендодавцю вигідніше, і немає проблем з тим, щоб вияснити хто винен”, – каже Сергій.

Наразі Сергій дарує страхові поліси усім своїм клієнтам, при цьому з орендаря ніяких додаткових виплат за це він не бере.

“Я прийняв таке рішення, що з орендаря, під час війни я відсоток не беру. Я беру свій відсоток з орендодавця, кожен місяць 10 відсотків протягом дії договору. Вартість не збільшується ні для кого, тому що страховий поліс на мільйон коштує 350 або 600 гривень. Тому я з тих відсотків, що я отримую, купую поліс і дарую його людям. Орендар взагалі не платить ні за страховий поліс, ні за мої послуги”, – ділиться своїми секретами брокер.

Тобто страхування нерухомості – доволі популярна послуга. Вона особливо вигідна для тих, хто здає своє житло в оренду. На жаль, поки що страховий поліс не покриває витрати, пов’язані з воєнними діями, але, як запевняють у страховій компанії, вже через кілька місяців такі пошкодження також увійдуть до списку страхових випадків у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: