Skip to content

Кругленькі суми за ухилянтів: хто на Дніпропетровщині вивозить чоловіків за кордон

Новини Дніпра: Богдан Чегіль Міграційна служба

З початком повномасштабного вторгнення рф до України деякі “рішали” знайшли ще один спосіб заробітку – допомога у виїзді чоловіків призовного віку за кордон. Коштують такі послуги недешево – від 1400 доларів. А як же відповідні органи?Чому закривають очі на те, що відбувається? Відповіді шукали в новому випуску програми “Бавовна”, повідомляє “Наше місто”.

Як стало відомо журналістам, за зняття з військового обліку просять 1 400 доларів. Також знадобляться фото паспорта, скріншот з «Дії» та ідентифікаційний код. Кілька днів – і вам напишуть будь-яку хворобу. За 5 доларів можуть зробити і опікуном над паралізованим інвалідом першої групи, у якого паралізувало половину тіла. За 4 тисячі можете і самі стати інвалідом.

За дві з половиною тисячі доларів протягом трьох днів оформлять запрошення на навчання у навчальному закладі заднім числом. І навіть видадуть студентський квиток, дані про стипендії на навчання та відстрочку від військкомату, а також дозвіл на виїзд із мокрими печатками.

Організаторами схем виїзду вважають криміналітет, але не тільки його руки ходять під прибутковим простирадлом переправи через кордон для багатодітних студентів з інвалідністю, волонтерськими квитками на руках у жіночому одязі. З одного боку, у Дніпрі працюють, так звані, кол-центри, які видурюють інформацію у людей, і у тому числі пропонують послуги «паромника».

Чому криміналітету вдається прокручувати свої схеми, а охочим до втечі – вибиратись за кордон? І хто мав би це припинити? Звісно ж, Міграційна служба.

Вірити у те, що міграційники працюють на руку ворогу зовсім не хочеться. Журналісти написали запити на очільника обласної Міграційної служби Богдана Чегіля. Отримали відповідь з інструкцією про порядок отримання громадянства білорусами в України, ремарками про небезпечність громадян рф та…повідомленням, що всі інші питання – не в компетенції Держоргану. Серед інших також було внесено в перелік і питання про самого пана Чегіля, а точніше звинувачення – так так, такі вже є – на його адресу. Але, відповідати щодо них теж не в його компетенції. Чомусь.

Більш детально дивіться у відео:

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: