Skip to content

Так звучить Україна: дует з Дніпра грає на вулицях міста (Ексклюзив)

Дарина Сухоніс

Так звучить Україна: дует з Дніпра грає на вулицях міста (Ексклюзив) Новини Дніпра

Багато музикантів сьогодні використовують свою творчість, аби заявити: ми українці! Наша музика, мова, історія – самобутня та багатовікова. Як і наші музичні інструменти, передає журналіст «Наше Місто».

Інструментальний дует «LIFE» з Дніпра популяризує українські інструменти – акордеон і домру. І коли в їх виконанні звучить «Мелодія» Мирослава Скорика у вечірньому парку здається, що це щось магічне!

https://youtu.be/UKqF-zfuIhM

Олександр та Іван грають разом вже три роки.

«Ми навчаємось в одному заклади в Академії ім. Глінки, спочатку кожен сам по собі, потім з’явилась думка об’єднати сили, Вперше спробували грати в центрі на вулиці Короленко, нам сподобалось, і почали грати постійно. Це було ще до повномасштабного наступу», – розповідає Олександр.

Хлопці кажуть, що перехожі часто плутають домру з балалайкою. Є і такі, що просять зіграти «Мурку».

 А от самі музиканти надають перевагу класичним українським пісням.

«Звичайно, популярність користується і гімн України. Пісня «Червона калина», «Червона рута» тощо. Загалом, ми граємо, щоб популяризувати українські інструменти» – каже Іван.

До речі, під час інтерв’ю перехожий підійшов і поклав 100 гривень зі словами «Дякую за пісню». Перед цим хлопці грали «Мелодію» Мирослава Скорика.

«Найбільший донат був 500 гривень. Загалом ми граємо для підтримки людей зараз, для розвитку свого дуету. Також намагаємось допомагати ЗСУ, в мене брат морський піхотинець, служить на південному напрямку», – каже Олександр.

Також хлопці наголошують, що дуже хочуть грати та брати участь у різних проектах, особливо для військових. Для цього треба їм треба написати в Інстаграм

«Якщо є люди, яким не байдуже на культуру, ми переможемо. А ще ми переможемо на фронті завдяки ЗСУ!» – кажуть хлопці.

Категорія: Відео, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: