Skip to content

Вражаючі знімки Місяця зробив дніпровський фотограф (Ексклюзив)

Дарина Сухоніс

Вражаючі знімки Місяці зробили у дніпровському планетарії (Ексклюзив) Новини Дніпра

Повний Місяць – явище красиве і дещо містичне. А зробити красиві світлини в цей період прагнуть як професійні фотографи, так і аматори. Так у дніпровському планетарії під час нещодавньої повні продемонстрували фото талановитого фотографа Артема Миргорода, передає журналіст “Наше Місто”.

Повний Місяць, по́вня — фаза Місяця, при якій різниця екліптичних довгот Сонця та Місяця дорівнює 180°. Іншими словами, Земля розташована між Сонцем та Місяцем, і тому з неї видно лише освітлений його бік. Місяць у повні має вигляд правильного яскравого диска. Якщо Сонце, Земля та Місяць розташовані точно на одній лінії, останній потрапляє в тінь Землі й настає місячне затемнення.

В астрономії момент повні розраховується дуже точно; у побуті повним місяцем називають зазвичай період у декілька діб, протягом якого Місяць візуально майже не відрізняється від повного.

Під час повні протягом декількох годин спостерігається так званий опозиційний ефект — помітне зростання яскравості місячного диска, незважаючи на незмінність його розміру. Ефект пояснюється повним зникненням (для земного спостерігача) тіней на поверхні Місяця в цей час.

Фото Місяця Артем Миргород, обробка Володимир Федоріщєв.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: