Skip to content

Три дні – і готово: рецепт квашеної капусти від Євгенія Клопотенка

Софія Танченко

Новини Дніпра: Рецепт квашеної капусти

Квашена капуста – це унікальний продукт, в якому суцільні вітаміни. Вона може стати чудовою закускою чи повноцінним інгредієнтом для якоїсь страви. Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом неймовірно хрумкої квашеної капусти.

Інгредієнти

На 3 л банку знадобиться:

  • 2-2,5 кг капусти
  • 3 лаврові листи
  • 1 моркву
  • 2 ст. л. солі
  • 1,5 л води

Покроковий рецепт приготування

2-2,5 кг очищеної капусти промити під струменем холодної води та обтерти кухонним рушником. Почистити моркву.

Качан капусти розріжте навпіл чи на чверті та нашинкуйте. Натріть моркву. Перемішайте капусту та моркву. Додайте до суміші 3 лаврові листи. Утрамбуйте все добре, щоб не утворилося порожнеч.

В окремій посудині змішайте 1,5 л окропу та 2 ст. л. солі. Мішайте, доки сіль не розчиниться. Залишіть розчин охолонути, потім залийте його в банку з капустою. Поставте її в глибоку миску і розташуйте її поблизу теплого місця. Банку накрийте марлею чи кришкою з дірками.

Через добу проколіть капусту ножем або шампуром до дна ємності, щоб випустити гази.

Піну, яка утворюється на поверхні в результаті бродіння, необхідно ретельно збирати до тих пір, поки вона не перестане з’являтися. Коли це станеться, розсіл у банці стане прозорим.

За добу капусту можна буде куштувати, а через 3 дні вона буде повністю готова.

Смачного!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: