Skip to content

Дніпрянам розповіли, як зберегти їжу під час відключення електроенергії

Ксенія Куземко

Дніпрянам розповіли, як зберегти їжу під час відключення електроенергії

Через повномасштабне вторгнення росії багато українців опинилися в умовах, коли немає стабільної подачі електроенергії. Ракетні удари ворога пошкодили багато об’єктів критичної інфраструктури. Як за таких умов зберегти продукти, розповіли у Центрі громадського здоров’я, передає кореспондент «Наше місто».

Дотримуватись безпечної температури зберігання продуктів

Перше, що потрібно зробити це подбає про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику температура має бути 4 градуси або нижче. У морозильній камері – від 0 градусів і нижче.

Приготуйтеся до надзвичайної ситуації

Заморозьте контейнери з водою, щоб мати можливість зберегти температуру ваших продуктів при температурі 4 градуси і нижче, якщо вам доведеться їх дістати з холодильника. Якщо є така можливість – купіть сухий лід чи блоковий лід.

Чи потрібно відчиняти двері холодильника при відключенні світла

Дніпрянам розповіли, як зберегти їжу під час відключення електроенергії

Коли електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо дверцята закриті, продукти в холодильнику будуть безпечні 4 години.

У морозильній камері продукти можуть зберігатися 48 годин, якщо вона повна та 24 години – якщо напівпорожня. Якщо електрики немає більше 4 годин – помістіть лід до продуктів у холодильник.

Не перевіряти безпеку їжі до смаку

Ніколи не пробуйте продукти на смак, щоб перевірити їхню придатність. Якщо у вас є сумніви – краще одразу викидайте.

Якщо немає електрики більше 4 годин і у вас немає додаткового льоду, то продукти, що швидко псуються, варто викинути – це м’ясо, риба, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продути та їх залишки.

Викидайте будь-які продукти з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Перевіряти температуру продуктів

Дніпрянам розповіли, як зберегти їжу під час відключення електроенергії

Перевіряйте температуру продуктів, які зберігаються в морозилці або холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викидайте їжу, якщо температура в холодильнику була вищою 4 градусів. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

Чи можна повторно заморожувати продукти

Продукти, які мають температуру 4 градуси або нижче, а також ті, що збереглися з кристалами льоду, можна заморозити або приготувати.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: