Skip to content

Фонд «МХП – Громаді» отримав найвищий бал у національному рейтингу благодійних організацій

Новини Дніпра: Фонд «МХП – Громаді»

Благодійний фонд «МХП – Громаді» здобув найвищий бал та 5 зірок у Національному рейтингу «Компас благодійності України». Його організувала Асоціація благодійників України. Конкурс стартував у серпні. У вересні благодійні організації подавали заявки та необхідні пакети документів. Після цього відбувся цілісний і всебічний аналіз діяльності всіх учасників та благодійного фонду «МХП – Громаді». За підсумками рейтингу фонд отримав найвищі 94 бали зі 100, які конвертувалися в 5 зірок.

«Від початку заснування фонду ми активно розвиваємо в громадах культуру самозарадності, вчимо бути проактивними в своїх запитах, навчаємо залучати кошти з різних джерел та звітуватися за них. Системна робота, звітність, прозорість діяльності, надійна співпраця з партнерами, відповідальність за кожен наш крок – те, що важливо для нас і те, що високо оцінив рейтинг «Компас благодійності України». Ми горді отримати найвищу оцінку, яку свідчить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. В наших планах – подальша підтримка громад, які є основою економіки України, а також тих, хто сьогодні опинився у складних обставинах», – прокоментувала Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП – Громаді». 

Території громад, де веде господарчу діяльність компанія МХП, весь час відчувають дружню підтримку благодійного фонду «МХП – Громаді». Всім полюбилась акція «Посій насіння з МХП». Навесні пайовики МХП отримують набори високоякісного насіння, а восени кришки, щоб зберегти зібраний врожай. Справжнім натхненням і впевненим стартом для відкриття своєї справи або розвитку громад є конкурси мікрогрантів «Час діяти, Україно» та «Роби своє». А ще подарунки першачкам та продуктові набори для внутрішньо-переміщених осіб, День донора і Толоки та багато інших ініціатив. Бо тільки спільні дії громади та бізнесу побудують сильну квітучу країну.

Новини Дніпра: Фонд «МХП – Громаді»

Експертна рада рейтингу оцінювала прозорість роботи фондів, фінансову звітність, доступність інформації про керівництво чи наглядові ради, інформаційну звітність, ефективність освоєння залучених коштів. 

Організатори проєкту зазначають, що взяли за основу іноземні практики з оцінювання роботи благодійних організацій. Зокрема, такі як Charity Navigator та Charity Watch у США, The charity commission у Великій Британії та Уельсі, OSCR в Шотландії тощо. Ці інституції – найбільші світові організації, які оцінюють підзвітність, фінансову ефективність та управління збором коштів благодійних установ у своїх країнах. Інформацію, надану ними, оцінюють міжнародні донори й бізнес, приймаючи рішення щодо співпраці з тим чи іншим фондом. Подібний рейтинг реалізували в Асоціації благодійників України.

Національний рейтинг «Компас благодійності України» триває. Інші благодійні організації та фонди, дотримавшись усіх умов, можуть також отримати свою відзнаку. 

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: