Skip to content

З шипами і колючками: під Дніпром незвичайний трофей налякав грибників (Фото)

Софія Танченко

Новини Дніпра: Під Дніпром знайшли гриб з колючками

У Дніпропетровській області любителі “тихого полювання” знайшли у лісі дуже незвичайний гриб. Під шляпкою у нього було щось схоже колючки, передає “Наше місто” з посиланням на “Грибники Дніпро”.

Публікацію у групі зробила дніпрянка Олена. Жінка розповіла, що раніше не зустрічала таких дивних грибів, тому їхній вигляд її дуже зацікавив. Аби дізнатися, як вони називаються і чи можна їх їсти, вона одразу ж запостила фото у соцмережу.

Відповідь не змусила себе довго чекати. Дописувачі всі як один повідомили, що цей гриб називається їжовик строкатий.

Довідка

Поверхня шапки у нього зазвичай суха, покрита великими темними лусочками. У молодому віці світло-коричнева, з віком темніє.

Під шапочкою розташовані конусовидні, загострені шипи, які спускаються на ніжку.

Їжовик зростає в хвойних або змішаних лісах переважно під соснами. Його відносять до категорій їстівних або умовно-їстівних. Смакові якості всіх видів цих грибів невисокі, проте вони цілком можуть використовуватися в кулінарії, так як не містять отруйних речовин.

Варто зазначити, що їжовик строкатий гарний тільки в молодому віці. В цей час сіра м’якоть гриба має приємний терпкий запах. У міру старіння вона все більше нагадує пробку. З’являється гіркота, яка псує смак.

Категорія: Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: