Skip to content

Метод Наріка: як криміналітет віджимав “Володарку” у Дніпрі та намагався вбити власника

У Дніпрі фабрика, яку за звичкою називають “Володаркою”, сформувалася на території історичних домоволодінь. Корпус фабрики є «чистим» зразком декларативної архітектури новітнього часу, що виникла по закінченню Першої світової війни, є витвором відомих авторів, єдиним у центральній частині міста прикладом промислової архітектури авангарду, та взагалі єдиним у м. Дніпро зразком школи раціоналізму 1920-х років, має історичну та архітектурну цінність. Власником став бізнесмен Дмитро Фоменко, він же президент ЗАТ «Фінансовий союз банк», частиною якого свого часу стало КП «Мрія», завдяки погашенню численних кредитів, які привели фабрику до банкрутства. У пана Фоменка її і «віджимали». При чому ефектно: із застіллями, зламаними кістками та замахами на вбивство – по класиці 90-х, але у 2016 році. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на ДніпроTV.

Журналісти поспілкувались з Дмитром Фоменком, який і розповів, яким чином та якими методами в нього “віджимали” Володарку.

“Я на собі побачив і відчув ОПГ Наріка та Еміля – це було запрошення Наріка до його дому (на Динамо в нього приватний будинок), був обід, обіймання і пропозиції вирішувати усі питання, які мене хвилюють, але ділитися будь яким результатом з цією ОПГ. Я дуже добре знав до того, що з себе представляє, тому не відмовився, але і не дав свого дозволу, але через 2 тижні вибух у моєму автомобілі разом зі мною дав зрозуміти мені, що ця пропозиція була не зовсім мирною. Мій автомобіль став повністю зруйнованим, але мені чудом вдалося вижити і після цього я дуже добре зрозумів з ким я маю справу”, – розповів Дмитро Фоменко.

Але і це ще не все. Методи “впливу” були різні.

“Ну це було 5 найбільш активних впливів. Вперше це було викрадення мого сина, запросили викуп. Потім це був ось цей вибух у моєму автомобілі. Трете – це через кілька років після цього, коли вони захопили мій отель Хоум Хотел (Home Hotel) в Буковелі. Для того, щоб я не чинив опору, вони облили обличчя кислотою мого водія, який випадково сів на моє місце. Тепер хлопець не бачить. У 2018 вони мене запросили через посередників зустрітися з керівництвом одного з батальйонів, щоб купити снайперську гвинтівку, але наступної зустрічі мене зустріли люди в масках з пістолетом, наділи на мене наручники і возили в автомобілі добу,  не зрозуміючи що зі мною робити, а потім привезли з питанням: «ну що, ти зрозумів чи ні?». І останній раз це у 2018 році на мене троє напалоззаду, зламали 4 ребра, струс мозку і тд. Тому кожні рік-два вони робили, як натяк, щоб я зрозумів що боротись проти них немає сенсу. А останній технологія – це штучні кримінальні справи, які заводить прокуратура та поліція на абсурдні речі, наприклад, остання кримінальна справа стосується мого будинку, який я побудував і проживав зі своєю сім’єю, але ця справа на тему, що я маю надію викрасти цей будинок. Тобто сам у себе я намагаюсь викрасти цей будинок і за цією справою вони бажають екстрадиції мене в СІЗО Дніпра, де вони панують – Нарік, Умка і Еміль. Вони дуже легко вбивають там своїх опонентів, так же як і вб’ють і мене, щоб я не чинив опір”, – розповідає шокуючі речі Дмитро Фоменко.

Детальніше дивіться у відео:

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: