Skip to content

Добра справа: протягом року АТБ відправила на утилізацію за кордон 80 тонн використаних батарейок

Вже декілька років АТБ у співпраці з Duracell, SavService та PromoService реалізує безпрецедентний за масштабами проект по збору та утилізації використаних елементів живлення. Спеціальні контейнери для збору, виконані у вигляді добре впізнаваної батарейки Duracell,  встановлені у торговельних залах супермаркетів найбільшої за багатьма показниками української мережі. Потрапивши туди, використані батарейки згодом відправляються за кордон на переробку фаховими підприємствами. Наприклад, восени минулого року до спеціалізованого заводу GreenWEEE (Румунія) було відправлено на переробку більше 2-х мільйонів батарейок, які вдалося зібрати АТБ. Аби їх перевезти, знадобилося декілька повнорозмірних фур. А в липні цього року вперше в історії України 20-ти тонна партія відсортованих лужних батарейок була перероблена в Польщі та заводі BatEKO, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу компанії.

Тож вже у найближчий час нові вантажівки повезуть десятки тонн використаних в Україні батарейок на переробку в Європу. Важливо розуміти, що правильна переробка використаних елементів живлення дозволяє не тільки врятувати довкілля від шкідливих елементів та факторів, а й зберегти ресурси планети. Адже фактично для повторного використання повертаються цінні матеріали з відпрацьованих батарейок.

Звичайно, війна внесла певні корективи і в екологічні проекти, але, навіть вона не зможе їх повністю зупинити. Адже ми — українці і  по-справжньому любимо свою Батьківщину, її волю, незалежність та неймовірну природу. Отже незважаючи ні на які обставини дбаємо про її захист разом з АТБ, збираємо та кладемо у спеціальні контейнери використані батарейки та економимо електроенергію!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: