Skip to content

У США запустили ракету-носій «Антарес», розроблену і виготовлену в Дніпрі (Відео)

Новини Дніпра: У США запустили ракету-носій «Антарес» - Наше Місто

Сьогодні, 7 листопада, з льотної бази NASA – National Aeronautics and Space Administration Wallops на східному березі Вірджинії була запущена ракета-носій «Антарес» компанії Northrop Grumman, яка вивела на орбіту вантажний космічний корабель Cygnus, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на голову Державного космічного агентства України Володимира Тафтая.

Ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів. У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

Розробкою основної конструкції першого ступеня цієї ракети-носія займалося КБ «Південне» (Дніпро), а виготовило ДП «Південний машинобудівним заводом ім. О. М. Макарова» разом з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та іншими.

Це 18-та комерційна місія Northrop Grumman із надання послуг з поповнення запасів для NASA, яка доставить наукові дослідження, матеріали та обладнання на Міжнародну космічну станцію.

Запуск Antares вкотре доводить, що Україна космічна держава!

Категорія: Відео, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: