Skip to content

Як розважити дитину під час вимкнення світла: 5 оригінальних ідей

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Як розважити дитину під час вимкнення світла

Відключення світла в Україні – необхідний міра задля збалансованої роботи енергосистеми. Дорослі відкладають свої хатні справи, читають книжки та ходять на прогулянки за умови відсутності оголошеної повітряної тривоги. А от як розважити дітей під час відключення світла, розкажуть журналісти сайту “Наше місто” з посиланням на РБК-Україна.

Приготуйте разом вечерю

Приготуйте страви, які потребують творчого оформлення. Це може бути печиво різних форм чи млинці з викладеними на них аплікаціями з фруктів та овочів. Так діти зможуть розвивати уяву, а ще із задоволенням повечеряти стравою, яку самі приготували.

Створіть прикраси чи іграшки

Завчасно пошукайте й підготуйте інструкції, як власноруч створити іграшку з тканини чи будь-яку іншу забавку. Також варіантом стане виготовлення браслетів, намист, корон чи карнавальних масок.

Зіграйте у гру “Вгадай, що це”

Кожна дитина добре знає свої іграшки. Спробуйте перевірити її у темряві, наскільки їй вдасться розрізнити їх на дотик. Складіть забавки у коробку і нехай дитина навпомацки визначить, що саме там знаходиться.

Співайте або вчіть вірші

Творчість розганяє страх темряви, тому при вимкненні світла варто з дитиною вчити вірші чи разом співати.

Організуйте ляльковий театр

Для цього можете обрати улюблену казку або придумати свою. Така активність стане розвагою не на один вечір. А ще ймовірно проявить акторські здібності у дитини.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: